Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Takmičar "MasterChef Srbija", Aleksa Janković, oduševio je sudije jelom kojem je dao naziv "tropsko prase", a mi vam predstavljamo njegov recept.
Foto: Prva
20.9.2024.|22:27
Izvor: prva.rs
Sastojci:
Svinjski file
Puter
So
Biber
Ljuta paprika
Nar
Mango
Kruška
Crni luk
Beli luk
Bejbi spanać
Karfiol
Brokoli
Patlidžan
Priprema:
Svinjski file očistiti, raseći, istanjiti, pa začiniti solju i biberom.
Ljutu papriku oprati, iseći donji i gornji deo, očistiti od semena i napuniti narom, iseckanim kockicama manga i kruške.
Napunjenu papriku staviti na sredinu filea i urolovati, nakon toga staviti u rernu da se peče.
Na otopljenom puteru sotirati sitno seckan crni i beli luk, kada se uprži dodati bejbi spanać i začiniti. Kada se malo prohladi izblendati.
Karfiol i brokoli blanširati i zatim sotirati na puteru uz dodatak soli i bibera.
Patlidžan iseći na "sjals" i grilovati na puteru uz dodatak začina.
Pečen file iseći na 3 jednaka komada.
Na tanjir složiti patlidžan, a preko njega staviti komad filea. Sa strane kašikom razvući spanać u obliku "krive suze". Na patlidžan pored komada filea složiti i cvetiće brokolija i karfiola.
Na samom kraju preko filea dodati kockice manga i nar. Složiti nar po tanjiru.
U videu u nastavku teksta možete pogledati kako izgleda Aleksina dekoracija, ali i kako je sudija Branko reagovao kada je probao ovo jelo.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18