Svinjski file očistiti, raseći, istanjiti, pa začiniti solju i biberom.
Ljutu papriku oprati, iseći donji i gornji deo, očistiti od semena i napuniti narom, iseckanim kockicama manga i kruške.
Napunjenu papriku staviti na sredinu filea i urolovati, nakon toga staviti u rernu da se peče.
Na otopljenom puteru sotirati sitno seckan crni i beli luk, kada se uprži dodati bejbi spanać i začiniti. Kada se malo prohladi izblendati.
Karfiol i brokoli blanširati i zatim sotirati na puteru uz dodatak soli i bibera.
Patlidžan iseći na "sjals" i grilovati na puteru uz dodatak začina.
Pečen file iseći na 3 jednaka komada.
Na tanjir složiti patlidžan, a preko njega staviti komad filea. Sa strane kašikom razvući spanać u obliku "krive suze". Na patlidžan pored komada filea složiti i cvetiće brokolija i karfiola.
Na samom kraju preko filea dodati kockice manga i nar. Složiti nar po tanjiru.
U videu u nastavku teksta možete pogledati kako izgleda Aleksina dekoracija, ali i kako je sudija Branko reagovao kada je probao ovo jelo.
Najstariji takmičar druge sezone "MasterChefa Srbija" Ljubomir Grgić je pravio dinstanu piletinu sa prilogom od povrća i kiselim kupusom! To je svima izgledalo kao švedski sto, a recept vam donosimo u nastavku:
U 14. epizodi druge sezone "MasterChefa Srbija" Željana, Laura i Boško su u eliminacionom izazovu pripremali vegetarijanski burger i kao pripadnici crvenog tima odlično su se snašli u kuvanju!
Željana, Boško i Laura su pravili dekonturisanu kobasicu sa pireom od pasulja i uljem od mirođije! Još jednom su pokazali spremnost i brzinu u najvažnijem momentu i zato ih je ovo jelo odvelo na balkon!
Najstariji takmičar druge sezone "MasterChefa Srbija" Ljubomir Grgić je pravio dinstanu piletinu sa prilogom od povrća i kiselim kupusom! To je svima izgledalo kao švedski sto, a recept vam donosimo u nastavku:
U 14. epizodi druge sezone "MasterChefa Srbija" Željana, Laura i Boško su u eliminacionom izazovu pripremali vegetarijanski burger i kao pripadnici crvenog tima odlično su se snašli u kuvanju!
Željana, Boško i Laura su pravili dekonturisanu kobasicu sa pireom od pasulja i uljem od mirođije! Još jednom su pokazali spremnost i brzinu u najvažnijem momentu i zato ih je ovo jelo odvelo na balkon!
Srpska pravoslavna crkva i vernici, 2. novembra obeležavaju jedan od četiri najveća praznika posvećena mrtvima - Mitrovske zadušnice. U nastavku teksta saznajte narodna verovanja i običaje koji se vezuju za ovaj praznik.
"Tata, ja te nisam otpisala", poruka je osmogodišnje devojčice koja se ovim rečima obratila svom ocu Nikoli, koji se bori sa agresivnim oblikom tumora.
Da li ste znali da neke račune, koji su zastareli, ne morate da platite? Koliko vremena treba da prođe da bi račun zastareo i koji računi su u pitanju?