Sastojci:

Svinjski file 

Puter 

So 

Biber 

Ljuta paprika

Nar 

Mango 

Kruška 

Crni luk

Beli luk

Bejbi spanać

Karfiol

Brokoli 

Patlidžan 

Priprema: 

Svinjski file očistiti, raseći, istanjiti, pa začiniti solju i biberom.

Ljutu papriku oprati, iseći donji i gornji deo, očistiti od semena i napuniti narom, iseckanim kockicama manga i kruške. 

Napunjenu papriku staviti na sredinu filea i urolovati, nakon toga staviti u rernu da se peče.

Na otopljenom puteru sotirati sitno seckan crni i beli luk, kada se uprži dodati bejbi spanać i začiniti. Kada se malo prohladi izblendati. 

Karfiol i brokoli blanširati i zatim sotirati na puteru uz dodatak soli i bibera. 

Patlidžan iseći na "sjals" i grilovati na puteru uz dodatak začina. 

Pečen file iseći na 3 jednaka komada. 

Na tanjir složiti patlidžan, a preko njega staviti komad filea. Sa strane kašikom razvući spanać u obliku "krive suze".  Na patlidžan pored komada filea složiti i cvetiće brokolija i karfiola. 

Na samom kraju preko filea dodati kockice manga i nar. Složiti nar po tanjiru.

U videu u nastavku teksta možete pogledati kako izgleda Aleksina dekoracija, ali i kako je sudija Branko reagovao kada je probao ovo jelo.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31