Ribe

Tranzitni Mesec je danas u vašem polju prijatelja i u suštini – najbolje ćete provesti vreme ako se baš njima posvetite. To ne znači da im treba pokloniti baš ceo dan, ali će vam oni doneti dobro raspoloženje i „podići“ vas.

Hrana

Umesto normalne i kvalitetne ishrane, uglavnom glad zadovoljite slatkišem, grickalicama ili brzom hranom. Ne treba vam govoriti da ovakav način ishrane ne pogoduje niti vašem zdravlju niti vašoj liniji...

Ljubav

Emocije su sada malo otišle u drugi plan, nema te dubine I širine koja vama prija – ali to ne znači da je pred vama loš period, niti da je ljubav nestala. Samo ćete sa partnerom funkcionisati malo drugačije – više ćete biti aktivni, više u pokretu, a moguće je I da ćete krenuti zajednički da kujete neke planove koji su od važnosti za vaš odnos. Napomena za parove I veze/brakove u kojima već duže vreme ne cveta cveće – ulazite u fazu koja traži da se donesu ozbiljne odluke ili naprave velike promene. Slobodne Ribe – odnosi započeti u ovom periodu biće zanimljivi, strasni – ali je pitanje da li će vam doneti ono što vam je potrebno.

Posao

Došli ste u period u kojem će mnogi od vas najviše truda, vremena ali I novca ulagati u privatni posao, u kojem ćete želeti da se osamostalite ili pokrenete nešto u privatnoj režiji. I jeste povoljno vreme baš za tako nešto. Što se tiče generalno poslovne sfere – ovo je nedelja koja donosi dosta jurnjave, sastanke, dogovore I bavljenje papirološkim I administrativnim pitanjima. Neka povoljna informacija ili poslovni predlog mogu doći do vas neočekivano – vredi razmisliti o tome. Novac – šareno, sa usponima I padovima.

Zdravlje

Budite oprezniji u saobraćaju.

Ljubav

Za slobodne Ribe je ovo lep period – ne samo da će se više zabaviti i više uživati, možda malo i putovati – nego tokom maja mogu pronaći i osobu koja bi mogla da probudi njihovo duboko interesovanje i pažnju. Nove ljubavne priče koje tokom maja pokrećete imaju sve preduslove za stabilnost i trajnost. Najbolje vreme za ljubavna dešavanja je otprilike do polovine meseca, jer već posle toga ulazimo u zonu koja takođe može da donese emocije – ali nešto kompleksnije i komplikovanije. Nekima od vas može se dogoditi i susret sa prošlošću, što je posebno aktuelno tokom druge dekade meseca. Zauzeti – dobra komunikacija, iskrenost i otvorenost su sada vrlo značajne stavke u odnosu sa partnerom. Ukoliko to funkcioniše – nećete imati nikakav problem da bliskost i razumevanje između vas dvoje budu potpuni.

Posao

Ono što će vam svakako dati vetar u leđa jeste poboljšanje u finansijskom sektoru, koje će nastupiti dosta brzo, već od ulaska u drugu dekadu maja. Samo – budite oprezni sa troškovima, jer vam se novac lako izvlači iz ruku. Poslovno - pred vama je jedan aktivan i dinamičan mesec u kojem će biti oscilacija – dosta toga će ići neujednačeno, javljaće se prepreke (bilo kroz komunikaciju sa saradnicima, papirologiju) ali ćete uspevati da se u hodu prilagodite i snađete. Pokažite odgovornost i trud.

Zdravlje

Ne trošite se previše i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje. Više povedite računa u saobraćaju. Sredinom meseca su moguće prehlade, povrede.

Ljubav

Jednim delom ste već kroz 2023. godinu naučili (vrlo često I na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost I posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja I traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osetimo da smo “sami” u odnosu I shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas I u 2024. godini – mnogobrojni brakovi I duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – I sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra I decembra. Ništa nije nerešivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – I isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu I trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što I vi. Proleće je lep period za ljubav, kao I period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost , što će vas uglavnom I pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti “čisti” po pitanjima zakona. Siva ekonomija I nelegalni prihodi mogu vam doneti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – I realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do “opipljivih” potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proleća 2024. godine.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska I cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica I neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

Pogledaj sve