Za puževe:
- smrznuti puževi
- šalot
- belo vino
- pačeći bujon (ili drugi bujon)
- puter
- majčina dušica, so i biber
- jabukovo sirće
Puževe kratko prokuvati pa baciti vodu u kojoj su se kuvali, naliti novom vodom i sačekati da opet kratko proključa. Ponoviti ovaj postupak 3-4 puta, dok puževi ne izgube karakterističan ukus zemlje.
Kratko na puteru propržiti šalot, dodati puževe zatim deglazirati sa vinom. Postepeno dodavati kutlaču po kutlaču bujona - svaki put čekajući da prethodna skoro ispari… Začiniti grančicom majčine dušice, solju i biberon i pred kraj dodati hladan puter - kao za dobar sos i po želji kašičicu jabukovog sirćeta.
Za zemlju od kinoe:
- kinoa
- crne masline
- maslinovo ulje
- limun, sok i korica
- so, biber
Skuvati kinou, sitno naseckati masline, pomešati sa kinoom, začiniti maslinovim uljem, solju, biberom i limunom.
Za sunđer sa začinskim biljem:
- vlašac, peršun, korijander, bosiljak
- 1 jaje
- 20g brašna
- 40ml aromatizovane obojene vode
Vlašac, persun, korijander i bosiljak izblendati sa vrucom vodom, zatim procediti vodu.
Tu vodu pomesati sa jajetom, brasnom i malo soli. Puniti sifon. Smesu iz sifona puniti u papirne čaše probušene sa nekoliko malih rupica na dnu. Peći u mikrofalasnoj 2x40sec.
Za gel od zelene jabuke sa limetom:
- 200ml soka granny smit jabuke
- sok 1 limete
- 1 kašika šećera
- 1.2g agar agar
Sok jabuka pomešati sa limetom, šećerom i agar agarom. Dovesti do ključanja, ostaviti 15ak sekundi i liti u kalupe da se ohladi. Pre korišćenja izblendati.