Pačeće grudi

Pačeće grudi zaseći po koži i suvidirati sat vremena na temperaturi 56 stepeni. Nakon vađenja iz suvida, dobro ih posušiti ubrusom i pržiti na suvom tiganju kožom okrenuto na dole, dok koža ne postane sasvim hrskava. 

Sos

  • sauternes vino
  • pomorandža
  • limun
  • limeta
  • sok od kajsije
  • zvezdasti anis
  • puter
  • pačiji bujon

Napraviti redukciju vina, soka od agruma, soka od kajsije i začiniti zvezdastim anisom. Pačeći bujon reducirati do željene gustine. Spojiti redukciju vina i voćnih sokova sa pačećim bujonom i na kraju završiti sa nekoliko kocki hladnog putera koji pažljivo umešati u sos kako bi se dobila fina emulzija. 

Konfitirane kajsije

  • kajsije
  • sirup od zove
  • maslinovo ulje
  • šećer
  • so

Kajsije očistiti, preseći na pola i premazati miksom maslinovog ulja, soli, sećera i malo sirupa od zove. Kajsije peći na 140 stepeni u rerni 60 minuta.

Espuma od batata i šafrana

  • 300g skuvanog batata
  • 250ml pavlake za kuvanje 32% mm
  • šafran - razmućen u vodi
  • 20g putera
  • so
  • biber

Izblendati batat, pavlaku za kuvanje, šafran, puter so i biber. Procediti kroz cediljku i puniti sifon. Sifon drzati u toploj vodi do služenja. 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31