Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
Foto: Prva TV Printcreen
5.12.2025.|22:41
Izvor: Prva TV/M.K.
Pačeće grudi
Pačeće grudi zaseći po koži i suvidirati sat vremena na temperaturi 56 stepeni. Nakon vađenja iz suvida, dobro ih posušiti ubrusom i pržiti na suvom tiganju kožom okrenuto na dole, dok koža ne postane sasvim hrskava.
Sos
Napraviti redukciju vina, soka od agruma, soka od kajsije i začiniti zvezdastim anisom. Pačeći bujon reducirati do željene gustine. Spojiti redukciju vina i voćnih sokova sa pačećim bujonom i na kraju završiti sa nekoliko kocki hladnog putera koji pažljivo umešati u sos kako bi se dobila fina emulzija.
Konfitirane kajsije
Kajsije očistiti, preseći na pola i premazati miksom maslinovog ulja, soli, sećera i malo sirupa od zove. Kajsije peći na 140 stepeni u rerni 60 minuta.
Espuma od batata i šafrana
Izblendati batat, pavlaku za kuvanje, šafran, puter so i biber. Procediti kroz cediljku i puniti sifon. Sifon drzati u toploj vodi do služenja.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18