Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Prezentacija Vladimirovog kolača iz detinjstva sigurno nije impresionirala sudije, ali je ukus očigledno vrlo zadovoljio kriterijume.
Foto: Eva Dukić
14.11.2025.|22:17
Izvor: Prva TV/M.K.
Pogledajte kako se priprema Vladin čokoladni kolak i frosting sa sosom od narandže, koji u Finskoj pripremaju čak i deca.
Sastojci:
100g ulja
100g vode
30g kakaa
120g brašna (400)
100g šećera u prahu
80g šećera
instant kafa + voda + amaretto
francuski keks (po želji)
Šećer u prahu
Krem sir
Maskarpone
Kakao
Omekšani puter
instant kafa + voda + amaretto
200ml ceđenog soka
20g šećera
vanila
Kora od narandže, beli deo izbačen
Priprema:
Prokuvati ulje i vodu i dodajti kakao, dobro izmešati pa staviti u frižider da se ohladi.
Odvojiti belanca i žumanca. Izlupati žumanca i šećer u prahu. U drugoj posudi izlupati belanca sa šećerom da se dobije lep šam. Pažljivo sastaviti marizom smese, bez mešanja - samo spojiti.
Peći na 180 stepeni Celzijusovih 10-15 minuta dok se kora ne ispeče do dna.
Frosting praviti ručnim mikserom. Spakati sastojke dok se ne dobije smesa kojom ste zadovoljni. Proverite da ne bude previše vodenasta, a ni kamenasta pa dodajte šećer u prahu, kakao i tečnost sa kafom po ukusu (probajte).
Kuli (sos) od narandže se pravi tako što se iscedi otprilike 4 narandže i polako se kuvaju sa šećerom, reducirajte dok ne dobijete malo gušću tečnost. Dodajte vanilu pred kraj i druge začine po želji.
Za karamelizovane kore, prvo ogulite jednu narandžu, očistite beli deo, pa blansirajte kratko 3 puta (kuvajte 15 sekundi, pa ledena voda) kako biste izvadili gorčinu iz kore. Posle blansiranja prokuvajte sa šećerom i vodom dok ne dobiju boju i karamelizaciju. Koristiti kao dekoraciju.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18