Sastojci:

Bela čokolada 200 gr

Slatka pavlaka

Nugat 250gr

Jaja 10 kom

Šećer 6 kašika

Brašno 6 kašika

Mleko 200 gr

Šećer 70gr

Gustin 70 gr

Jagode

Grejp

Priprema:

Nugat otopiti sa 70 gr bele čokolade, razmazati na gem posudu i ostaviti u šoker.

Napraviti mus od 4 žumanca sa 70 gr šećera, 70 gr gustina i spojiti sa 200 gr mleka proključalog. U njega dodati 4 gr želatina kada se skuva, sve dobro razmutiti i preliti preko bele čokolade na kraju dodati pavlaku kada bude na 40 stepeni Celzijusovih.

Patišpanj - napraviti koru od 6 jaja, šećera i brasna. Odvojiti belance i dobro umititi sa šećerom, pa dodati žumance i na kraju brašno. Marisom izmešati i na pleh ravnomerno izliti. Peći 9-10 minuta.

Seći modlom 5 korica, preliti čistim sokom od grejpa svaki krug. U modlu ređati kora-mus i sve tako do vrha. Pred dekoraciju izneti nugat i spatulom skidati i oblagati torticu, na vrh staviti dekoraciju od jagode.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31