Bik

Tranzitni Mesec je u vašem polju planova, pa je sada pravi trenutak da sednete i dobro razmislite šta biste mogli uraditi po nekim pitanjima koja su vam bitna. Takođe, komunikacija sa ukućanima i partnerom vam donosi zadovoljstvo i mir.

Hrana

Generalno gledano – vašem želucu bi sada najviše prijala variva i supe, kao i više povrća u ishrani. Da li ćete vi praktikovati ove smernice – pa, to je prilično diskutabilno.

Ljubav

Otišla vam Venera koja vlada vašim znakom – odskitala u raščavrljane Blizance – pa ćete se I vi raspričati I rastrčati na sto strana, mesto vas držati neće. I partner je u nekoj sličnoj energiji pa ćete vas dvoje tako fino da se složite I uklopite ovih dana. Doduše, može da se dogodi da će I voljenoj osobi I vama obaveze svake sorte odgrizati dobar deo vremena – pe ćete trčeći da se spajate I isto tako da trčite svako na svoju stranu. Što se tiče slobodnih Bikova – baš će vam prijati da se “kuckate”, da se dopisujete, da čavrljate, da flertujete. Ima solidnih šansi da se ovih dana rode neka zaista zanimljiva simpatisanja.

 

Posao

Planete su se kolektivno preselile u vaše polje vrednosti I finansija. Još čekamo da I Merkur tu utrči sledeće sedmica, pa da žurka bude kompletna. Trčaćete za parama, a biće I onih Bikova kojima će novci trčati u susret. Pa kako se kome zalomi. Što se posla tiče – čega vas pregršt informacija I puno priče. Uglavnom će te priče ići lako I očas posla se napraviti dogovor, ali će biti I po koja situacija koja će vam podići pritisak. No, uglavnom je sve rešivo ovih dana – pa se ne nervirajte bespotrebno.

Zdravlje

Prolazna zdravstvena problematika.

Ljubav

Ukoliko ste slobodni – dobar ljubavni mesec je pred vama. Već od kraja prve nedelje maja za vas se otvaraju novi horizonti kada je i društveni život, ali i ljubav u pitanju. Provodićete vreme sa ljudima koji su vam bliski, sa kojima se razumete i dobro osećate, usput stvarajući nova poznanstva – od kojih neka mogu postati prave i trajne ljubavne priče. Ovo je posebno naglašeno do kraja druge dekade meseca. Treća dekada maja je više za ludovanje, flertovanje, ljubavna i erotska iznenađenja i uzbuđenja. Zauzeti Bikovi – i partnerova i vaša energija je drugačija tokom maja i biće mnogo lakše i povezati se i razumeti, ali i uživati zajedno. Imaćete više vremena jedno za drugo, a umećete i da jedno drugom pružite podršku, razumevanje. Pošto je ovo dobar mesec za uživanje – otputujte negde zajedno.

Posao

Prvi dani maja mogu vam doneti pojačan pritisak i opterećenost, najpre finansijskim segmentom – ali ostatak maja bi trebao da u poslovnom smislu bude dosta povoljniji po vas i da vam donese više elana i motivisanosti. Do kraja meseca finansijski sektor će se poboljšati – a sada možete ostvariti i nov, trajan i stabilan dogovor, saradnju, posao ili projekat. Ukoliko težite promenama, bilo u okviru firme u kojoj radite ili prelasku kod novog poslodavca – i to je sada otvoreno i to u drugom delu meseca.

Zdravlje

Nešto više obratite pažnju na ishranu, jer je ovo period u kojem lako možete nabaciti višak kilograma.

Ljubav

Od vas će u priličnoj meri tokom 2024. godine zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači “faktor” – nećete biti neodlučni I umećete I da napravite “rezove” ali I da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao “rok trajanja” – period od proleća vam donosi jasnu odluku koju ćete doneti hladne glave – ili je vreme da se nešto ozbiljno I suštinski menja….ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promene u odnosima – I kao što ćemo tada imati seriju prekida I odvajanja – isto tako ćemo imati I seriju veridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Letnja sezona I prvi deo jeseni – nekim Bikovima donose odmor, a nekima – vesti o prinovama. Slobodni Bikovi – prošlost I noviteti su u jednakoj meri zastupljeni tokom 2024. dogine. Bivši partneri će pokazivati nameru da vam se vrate – ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni I da je “oduzmete” ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je prolećni period, kao I novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere I budućnosti nagoveštaj je velikih promena u vašem poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promena će se dogoditi u prvoj polovini godine – kada vam sledi I više novca I veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da menja ni okolnosti, ali ni sebe – ova godina će vam doneti da naučite da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete I kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi deo godine je dosta stabilan I doneće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proleća, kao I jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet I osetljivost respiratornog sistema. Takođe – nešto naglašeniji stres – pa je potrebno opuštanje I rekreacija.

Pogledaj sve