Devica

Tranzitni Mesec je u vašem polju životne radosti, kreativnosti, dece, ljubavi – pa je svakako pravi trenutak da se na ovu stranu usmerite. Najbolje je da napravite neki dobar dogovor sa prijateljima ili sa voljenom osobom i date sebi malo oduška.

Hrana

Izbegavajte gazirane napitke, alkohol i kafu. Neki od vas će imati povremenih problema sa crevima i probavom, pa vam se savetuju lagani, ali češći obroci kojima nećete opterećivati stomak I varenje.

Ljubav

I drago vam biće i vi ste rasplinuti između ličnih i poslovnih obaveza i vremena koje posvećujete jedno drugom. Moguće je da nećete imati dovoljno prostora, ali ni energije, da će komunikacija biti sa usponima i padovima – što će dovoditi i do oscilacija u vašem odnosu. Oboje ćete imati svoje faze nestrpljivosti, što može dovoditi do povremenih, brzopoteznih „čarki“. Slobodne Device – proširenje društvenog kruga i lako sklapanje poznanstava – bilo onih virtuelnih preko društvenih mreža, bilo „uživo“. Da li među ovim kontaktima ima pravih ljubavnih šansi, ili je sve kratkotrajni flert – tek će se videti.

Posao

A na poslu – dosta gužve. Obaveze će zahtevati vašu nepodeljenu pažnju, ali će se isto tako pred vama postaviti sto sitnih prepreka I komplikacija – na kojima će se ta ista vaša pažnja razbijati ili koji će vam donositi napetost. Pokušaji da sve stignete I da funkcionišete na više strana odjednom pokazaće se kao zahtevni I mogu vam doneti greške, propuste ili kašnjenja. Umećete vi sve to u hodu da ispravite, ali će vas ceo proces umoriti. Finansijska situacija je prilično korektna u ovom periodu.

Zdravlje

Potrebno vam je više odmora I relaksacije – da vratite energiju I razbistrite misli.

Ljubav

Pred slobodnim Devicama je mesec u kojem trebaju da se opuste i prepuste talasu pozitivne energije da ih nosi. Imaćete više nego dovoljno razloga za zadovoljstvo – možete putovati, proširiti krug prijatelja, možete se dobro zabaviti – a sigurno je da ćete pleniti pažnju, posebno u drugom delu meseca. Postoje itekako dobre osnove da se novo poznanstvo razvije u mnogo više od toga. Period vam ni malo nije loš za nova ljubavna dešavanja. Zauzete Device – posle napetog a kod nekih parova i pomalo turbulentnog perioda koji je iza vas – sada ulazite u stabilniju fazu. Ono što se pokvarilo, sada se može popravljati – strpljivo i uz mnogo bolju komunikaciju nego do sada. Ako ste rešili da popravljate odnos, onda to radite iz korena – da se sve ono kroz šta ste prošli ne bi ponovilo za koji mesec. Sada imate priliku – sređujte.

Posao

Koliko god da je maj suštinski poslovno povoljan po vas, ne znači da ćete ga izgurati lako. Posebno opterećujuće i zahtevne situacije po vas mogu biti prisutne tokom druge dekade meseca – obaveza će biti previše, a odnos sa saradnicima i kolegama baš i neće biti sjajan. Pokušajte da se u tom periodu bolje organizujete, isečete one obaveze koje nisu toliko bitne – da biste imali dovoljno prostora da se posvetite prioritetima. Posle nešto lošijeg početka meseca – sledi vam finansijski povoljno razdoblje.

Zdravlje

Ne idite preko svojih granica i pokušajte da se ne iscrpljujete. Polovinom meseca moguće su tegobe sa disajnim organima, grlo je posebno osetljivo.

Ljubav

Još od marta 2023. godine I ulaska Saturna u vaše polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su I duže veze “na tapetu” I “učesnici” se moraju odlučiti – da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija – pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima – ući u “crvenu zonu” pogotovo od kraja proleća 2024. godine Ukoliko ste voljni da radite na odnosu I “spasavate što se spasti da” – biće potrebno da se oboje menjate, ali I da vaša komunikacija I otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo – najbolji period za to je proleće, kao I septembar – oktobar. Slobodne Device – pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. godine. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspešni, ali će biti potrebno dosta truda sa obe strane. Što se novih osoba tiče – može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav – februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024. godine, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom delu januara ulazi u polje odgovornosti I obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao – što će se više nego isplatiti već od proleća 2024. godine, a u periodu maj – jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni “proboj” kroz posao. Leto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promena I boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom I porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama I da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao I velika osetljivost na stres.

Pogledaj sve