Škorpija

Tranzitni Mesec je u vašem polju pokreta, dogovora, susreta, komunikacije, pa bi svakako bio dobar momenat da napravite neku „akciju“ sa svojim prijateljima ili sa osobom koja vam se dopada. Provešćete se bolje nego što to očekujete.

Hrana

Potrebni su vam proteini, tako da svakako konzumirajte meso (bolja varijanta je riba, piletina I ćuretina), ali ipak izbegavajte mesne prerađevine zbog začina i aditiva.

Ljubav

Malo ćete se slatko I strasno voleti, a malo ćete ići jedno drugom na živce. Te “živčane” momente baš I ne uzimajte za ozbiljno niti se posebno unosite u njih, ionako će doleteti I proleteti – pa se zato potrudite da ne ostave trag na vašem odnosu. Te slatke I strasne I vatrene I zanimljive – e u njima uživajte I trudite se da ih bude što više. Možda ovo nije sedmica koja puca od dubinskih emocija – ali će zato biti sedmica u kojoj se možete tako fino provesti zajedno. Slobodne Škorpije – ono što vas privlači I oni koje privlačite možda je drugačije od vaših ljubavnih standarda – ali to ne znači da vam neće prijati I da vam neće biti zabavno.

Posao

Pritisak na vas kada je posao I obaveze u pitanju je nesmanjen – I ne računajte mnogo na to da će se to promeniti u skorije vreme. Ono što je dobro jeste da imate više nego dovoljno volje I energije da sve to iznesete na pravi način. Ušli ste u period naglih promena – ovo može prekinuti neke saradnje, doneti nove, dati vam drugačiji poslovni smer, ali I dosta popraviti stanje u vašem novčaniku. Sa saradnicima kompleksan odnos u ovoj sedmici – sa nekima se kopčate na keca, drugi vas iritiraju.

Zdravlje

A da razmislite o tome da malo iskulirate I odmorite?

Ljubav

Ukoliko uspeju da povremeno pobegnu od obaveza (bilo poslovnih, bilo porodičnih), slobodne Škorpije bi mogle pronaći u maju dosta razloga za zadovoljstvo po pitanjima ljubavi. Jer, ovo je period kada možete oformiti ozbiljnije ljubavne priče, pronaći osobu koja će biti baš po vašoj meri. Najbolji i najstabilniji period za emotivna dešavanja je tokom druge dekade maja. To ne znači da i nakon toga ne biste mogli imati šanse za ljubav – ali tada se već otvara prostor za nešto komplikovanije ljubavi – one sa puno strasti, ali isto toliko i turbulencija. Zauzete Škorpije će imati pomalo zahtevan zadatak kada su njihova partnerstva u pitanju – moraćete ishendlovati i neke porodične teme i dileme, a odnos sa voljenom osobom će povremeno testirati obostrano strpljenje i toleranciju. Ne budite tvrdoglavi.

Posao

Poslovni sektor je zagrejan do maksimuma tokom maja. Biće vam potrebna sva vaša strpljivost i tolerantnost jer ćete često biti dovođeni do granica....pa i preko toga. Ne slušajte samo sebe – povremeno saslušajte i druge, možda imaju šta pametno da vam kažu. Od vas će se zahtevati brzina i preciznost, a to će vas mentalno iscrpljivati. Koliko je ovo zahtevan, isto toliko je i plodan poslovni period – pa nemojte da vaši dobri rezultati budu „pokvareni“ atmosferom i dešavanjima na dnevnoj bazi.

Zdravlje

Vodite računa o sebi – niste toliko jaki kao što mislite, niti je vaša energija neiscrpna. Bićete skloni povredama, glavoboljama i problemima sa sinusima.

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rešivo I ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra I novembra, kada ćete I partner I vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti I pojačanu ljubomoru I tenziju sa obe strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024. godine pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim I fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvesne avanture, pa čak I mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024. godini za trajne I ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proleća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao I ulaganja u kuću I u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja I probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji I stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno I fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim delom, ali I sa cirkulacijom.

Pogledaj sve