“Ispod dedine kajsije” - Sanjin recept za glavno jelo u finalu
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Tatjana se sjajno snašla za kuhinjskom stanicom, iako je svoj specijalitet pravila u najmanjem tiganju koji postoji u kuhinji "MasterChefa Srbija"!
Foto: Prva
4.10.2024.|22:32
Izvor: prva.rs
Takmičarka je pravila parmiđanu sa plavim patlidžanom, paradajzom, mocarelom i bosiljkom. Recept vam donosimo u nastavku:
Iseći kolutove patlidžana posoliti i ostaviti da odstoje. Pržiti ih na malo maslinovog ulja sa obe strane. Svež paradajz usitniti na što sitnije kockice. Paradajz, beli i crni luk dinstati dok se sve ne sjedini. Ubaciti po koji list bosiljka i dinstati još par minuta. Začiniti biberom i solju po želji.
Ređati ovim redosledom - patlidžan, pelat od paradajza, mocarela i tako sve dok ne istrošite sve sastojke. Posuti parmezanom i prezlama. Zapeći u rerni 20-ak minuta na 180c.
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27