Tajlandski specijalitet TOM KHA - kombinacija ukusa koja svakim zalogajem oduševljava sve više
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Predstavljamo vam predjelo "Rubin i smaragd na tanjiru" - jelo po recepturi Aleksandra Marinkovića, takmičara "MasterChef Srbija".
Foto: Prva TV Printcreen
29.5.2025.|22:28
Izvor: prva.rs
Ravioli od cvekle punjeni rikotom, medom, orasima i limunovom korom, sa pireom od celera, lopticama od jabuka mariniranim limunovim sokom, uljem od mirođije i uljem od cvekle:
1 srednja cvekla
Za punjenje:
250 g rikote
2 kašičice meda
50 g oraha
Kora jednog limuna
So i biber po ukusu
500 g celera (oguljenog i iseckanog)
200 ml mleka
So i biber po ukusu
Puter
2 jabuke
sok od jednog limuna
100 ml suncokretovog ulja
Sveža mirođije
100 ml suncokretovog ulja
1 manja cvekla (iseckana na kocke)
Svežu cveklu iseći na kolutiće, pomoću mandoline ili nožem. Obariti ili staviti u mikrotlasnu na 800kW, 2 minuta. Posoliti po ukusu.
U činiji pomešajte rikotu, med, orahe (grubo ustitniti) i kora limuna. Posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite da se ohladi.
U mleko stavite iseckani celer i kuvajte dok ne omekša, oko 20 minuta. Procedite celer i stavite ga u blender. Dodajte puter, so i biber. Blendajte dok ne dobijete glatki pire. Procediti kroz sito.
Ostavite sa strane.
Jabuke iseckajte na male krugove pomoću modle i stavite u činiju. Prelijte sokom od limuna i dodajte med. Dobro promešajte.
U manjoj šerpi zagrejte suncokretovo ulje. Grejemo ulje do 70°C i prelivamo u blenderu svežu mirođiju. Blendati i na kraju procediti kroz sito.
U blender stavite suncokretovo ulje, koje smo ugrejali na 70°C i iseckanu cveklu. Blendajte dok ne dobijete glatku tečnost. Procedite ulje kroz gazu ili sitnu cediljku.
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Evo kako da napravite riblju paštetu na heljdinom hlebu, rižoto sa dimljenom pastrmkom, riblju čorbu, krekere i sos.
30.10.2025. 22:18
Predstavljamo vam recept Jelene Milutinović, takmičarke "MasterChef Srbija" koja je jelom "patuljci u poseti" oduševila sudije.
17.10.2025. 22:07
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Evo kako da napravite riblju paštetu na heljdinom hlebu, rižoto sa dimljenom pastrmkom, riblju čorbu, krekere i sos.
30.10.2025. 22:18
Dušan Nešić je ovim jelom obezbedio prolaz na balkon. Pogledajte njegov zanimljiv recept za testeninu sa artičokama u kombinaciji sa kozjim sirom!
24.10.2025. 22:31
Sukreatorka ovog deserta koji se služi u Filipovom restoranu Homa je Anja Đukić, pobednica 2. sezone "MasterChef Srbija" koja je pripremila i servirala desert za prikazivanje. Evo kako se pravi!
23.10.2025. 22:21
Predstavljamo vam recept Jelene Milutinović, takmičarke "MasterChef Srbija" koja je jelom "patuljci u poseti" oduševila sudije.
17.10.2025. 22:07
U pitanju je tart od pačetine sa gljivama i gelom od kupine.
10.10.2025. 22:21