Recept za SARMU po recepturi sudije Ljubice Komlenić
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Predstavljamo vam predjelo "Rubin i smaragd na tanjiru" - jelo po recepturi Aleksandra Marinkovića, takmičara "MasterChef Srbija".
Foto: Prva TV Printcreen
29.5.2025.|22:28
Izvor: prva.rs
Ravioli od cvekle punjeni rikotom, medom, orasima i limunovom korom, sa pireom od celera, lopticama od jabuka mariniranim limunovim sokom, uljem od mirođije i uljem od cvekle:
1 srednja cvekla
Za punjenje:
250 g rikote
2 kašičice meda
50 g oraha
Kora jednog limuna
So i biber po ukusu
500 g celera (oguljenog i iseckanog)
200 ml mleka
So i biber po ukusu
Puter
2 jabuke
sok od jednog limuna
100 ml suncokretovog ulja
Sveža mirođije
100 ml suncokretovog ulja
1 manja cvekla (iseckana na kocke)
Svežu cveklu iseći na kolutiće, pomoću mandoline ili nožem. Obariti ili staviti u mikrotlasnu na 800kW, 2 minuta. Posoliti po ukusu.
U činiji pomešajte rikotu, med, orahe (grubo ustitniti) i kora limuna. Posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite da se ohladi.
U mleko stavite iseckani celer i kuvajte dok ne omekša, oko 20 minuta. Procedite celer i stavite ga u blender. Dodajte puter, so i biber. Blendajte dok ne dobijete glatki pire. Procediti kroz sito.
Ostavite sa strane.
Jabuke iseckajte na male krugove pomoću modle i stavite u činiju. Prelijte sokom od limuna i dodajte med. Dobro promešajte.
U manjoj šerpi zagrejte suncokretovo ulje. Grejemo ulje do 70°C i prelivamo u blenderu svežu mirođiju. Blendati i na kraju procediti kroz sito.
U blender stavite suncokretovo ulje, koje smo ugrejali na 70°C i iseckanu cveklu. Blendajte dok ne dobijete glatku tečnost. Procedite ulje kroz gazu ili sitnu cediljku.
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18