Čokoladni kolač sa belim lukom pravile su Jovana, Teodora i Anđela i vrlo brzo su osvojile simpatije najmlađih sudija u 11. epizodi "MasterChefa Srbija".

Recept za jelo "Trio Fantastico" donosimo u nastavku:

“Trio Fantastico” je nesvakidašnji dezert u tri sloja, koji spaja klasične slatke note sa neočekivanim slanim i aromatičnim elementima — prvenstveno belim lukom u karamelizovanom izdanju.

Kolač se sastoji iz tri različite kore:

1. Kora od lešnika i belanaca donosi vazdušastu teksturu i bogat, orašast ukus.
2. Čokoladna kora sa rumom dodaje dubinu i punoću, sa primesama alkohola i tamne čokolade.
3. Patišpanj kora služi kao klasična, meka osnova koja balansira intenzitet prethodne dve.

Između slojeva se nanosi gust i aromatičan čokoladni krem, obogaćen cimetom i karanfilićem, koji dodatno naglašava kompleksnost ukusa.

Kolač je upotpunjen tulijama — tankim, hrskavim keksićima sa pomorandžinom korom, koji daju citrusnu svežinu i teksturalni kontrast.

Za kraj, jelo se kruniše prženim belim lukom u medu i cimetu, koji na iznenađujući način oplemenjuje dezert slanom, karamelizovanom notom, stvarajući potpuno neobičan, ali skladan spoj ukusa.

 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31