Čokoladni kolač sa belim lukom pravile su Jovana, Teodora i Anđela i vrlo brzo su osvojile simpatije najmlađih sudija u 11. epizodi "MasterChefa Srbija".Recept za jelo "Trio Fantastico" donosimo u nastavku:“Trio Fantastico” je nesvakidašnji dezert u tri sloja, koji spaja klasične slatke note sa neočekivanim slanim i aromatičnim elementima — prvenstveno belim lukom u karamelizovanom izdanju.Kolač se sastoji iz tri različite kore:1. Kora od lešnika i belanaca donosi vazdušastu teksturu i bogat, orašast ukus.2. Čokoladna kora sa rumom dodaje dubinu i punoću, sa primesama alkohola i tamne čokolade.3. Patišpanj kora služi kao klasična, meka osnova koja balansira intenzitet prethodne dve.Između slojeva se nanosi gust i aromatičan čokoladni krem, obogaćen cimetom i karanfilićem, koji dodatno naglašava kompleksnost ukusa.Kolač je upotpunjen tulijama — tankim, hrskavim keksićima sa pomorandžinom korom, koji daju citrusnu svežinu i teksturalni kontrast.Za kraj, jelo se kruniše prženim belim lukom u medu i cimetu, koji na iznenađujući način oplemenjuje dezert slanom, karamelizovanom notom, stvarajući potpuno neobičan, ali skladan spoj ukusa. 
Čokolada i beli luk - ooo da! Ovaj recept je oduševio i najmlađe sudije!
Nesvakidašnji dezert u tri sloja.
Foto: Eva Dukić
15.5.2025.|22:20
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest