Sastojci:

  • Komorač
  • Kašičica kurkume
  • Sok od cele narandže
  • Bundeva
  • Cimet
  • Pastrmka
  • Puter
  • Beli luk
  • Peršun
  • Kisela voda
  • Gustin
  • So, biber
  • Šargarepa

Priprema:

Iseći komorač na tanke režnjeve, propržiti kurkumu na suvom tiganju i dodati sok od narandže. U vakuum kesu staviti komorač, preliti sokom sa kurkumom i spustiti u vodu koja ne sme da ključa. Bundevu naseći, premazati maslinovim uljem i staviti u rernu. Kada se bundeva ispeče, dodati pola kašičice cimeta, puter, so, izblendati i procediti kroz pasirku. U blender staviti filet pastrmke, peršun, beli luk, so, biber, gustin i 100 ml kisele vode. Izliti na streč foliju i formirati kobasicu. Kuvati u ključaloj vodi 10 minuta, zatim završiti u tiganju na puteru. Napraviti sos od ceđene pomorandže, kašike limuna, soli i bibera, i završiti puterom. Šargarepu ispeći na puteru.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31