Sastojci:

  • Komorač
  • Kašičica kurkume
  • Sok od cele narandže
  • Bundeva
  • Cimet
  • Pastrmka
  • Puter
  • Beli luk
  • Peršun
  • Kisela voda
  • Gustin
  • So, biber
  • Šargarepa

Priprema:

Iseći komorač na tanke režnjeve, propržiti kurkumu na suvom tiganju i dodati sok od narandže. U vakuum kesu staviti komorač, preliti sokom sa kurkumom i spustiti u vodu koja ne sme da ključa. Bundevu naseći, premazati maslinovim uljem i staviti u rernu. Kada se bundeva ispeče, dodati pola kašičice cimeta, puter, so, izblendati i procediti kroz pasirku. U blender staviti filet pastrmke, peršun, beli luk, so, biber, gustin i 100 ml kisele vode. Izliti na streč foliju i formirati kobasicu. Kuvati u ključaloj vodi 10 minuta, zatim završiti u tiganju na puteru. Napraviti sos od ceđene pomorandže, kašike limuna, soli i bibera, i završiti puterom. Šargarepu ispeći na puteru.

Povezane vesti