
Desert koji je Nini Došen doneo POBEDU u "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
Foto: Eva Dukić
2.5.2025.|22:10
Izvor: prva.rs
TESTO
- 250 grama brašna tip 400 meko
- 3 kašike šećera
- so
- žumance
- 30 mililitara jogurta
- mleko
- oko 7 grama suvog kvasca ili oko 10 grama svežeg kvasca
- Ulje ili puter
- zest limuna
Priprema: Sve sjediniti za testo, pa razvući testo i pripremati fil.
Pogledajte štrudle takmčara "MasterChef Srbija"
FIL
- 200 do 250 grama mlevenog maka
- 70 do 100 grama šećera
- oko 130 ml mleka
- prezle po potrebi
Priprema: U šerpi pomešati mleveni mak, šečer i mleko. Skuvati mak na srednjoj vatri. Skloniti sa vatre da fil dobije bolju konzistenciju.
Nikako testo ne filovati toplom smesom.
Prijatno!
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Predstavljamo vam desert po recepturi superfinalistkinje Teodore Spasojević.
28.6.2025. 21:58
Predstavljamo vam recept za glavno jelo koje je Teodora Spasojević poslužila sudijama u drugoj finalnoj epizodi "MasterChef Srbija".
27.6.2025. 22:00
U 20. epizodi sedmoro takmičara je kuvalo zajedno sa sudijom Filipom Ćirićem, jelo po njegovom izboru. Reč je o grilovanim telećim brizlama sa lardom, jeguljom u terijaki marinadi, žuom od crnog luka sa baharat začinom i pireom od karfiola.
13.6.2025. 22:25
Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.
12.6.2025. 22:20
Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.
12.6.2025. 22:20
Omiljeni recept sina, doneo je Nini sreću!
6.6.2025. 22:32
Pileći batak i karabatak sa pireom i kafom, maskarponeom, mocarelom i sosom od narandže, Vesni je doneo pregršt pozitivnih komentara sudija!
6.6.2025. 22:32
Bakalar sa pireom od paškanata i planktona, aromatizovanim batatom, pohovanim ribljim škembićem i uljem od mirođije!
5.6.2025. 22:25