
Jagnjetina sa salsom i prilogom od tapioke i edamamea
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
Foto: Eva Dukić
2.5.2025.|22:10
Izvor: prva.rs
TESTO
- 250 grama brašna tip 400 meko
- 3 kašike šećera
- so
- žumance
- 30 mililitara jogurta
- mleko
- oko 7 grama suvog kvasca ili oko 10 grama svežeg kvasca
- Ulje ili puter
- zest limuna
Priprema: Sve sjediniti za testo, pa razvući testo i pripremati fil.
Foto: Eva Dukić
Foto: Eva Dukić
Foto: Eva Dukić
Foto: Eva Dukić
Foto: Eva Dukić
Foto: Eva Dukić
Foto: Eva Dukić
Foto: Eva Dukić
Foto: Eva Dukić
Pogledajte štrudle takmčara "MasterChef Srbija"
FIL
- 200 do 250 grama mlevenog maka
- 70 do 100 grama šećera
- oko 130 ml mleka
- prezle po potrebi
Priprema: U šerpi pomešati mleveni mak, šečer i mleko. Skuvati mak na srednjoj vatri. Skloniti sa vatre da fil dobije bolju konzistenciju.
Nikako testo ne filovati toplom smesom.
Prijatno!
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
MasterChef takmičar Riznić je za ovo jelo dobio posebne pohvale, pa ukoliko želite i sami da ga napravite, evo kako to možete učiniti.
9.5.2025. 22:24
Svaki zalogaj se topi u ustima.
8.5.2025. 22:23
U eliminacionom izazovu Aleksandar Marinković napravio je jelo koje su sudije ocenile “čistom desetkom”!
23.5.2025. 22:34
Pljeskavica koju je Nina Došen spremala u timskom zadatku, bila je toliko ukusna da joj je donela titulu vođe crvenog tima, nedugo zatim su i gurmanska, punjena i uštipci crvenih, proglašeni – najboljim roštiljem večeri!
22.5.2025. 22:20
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
15.5.2025. 22:20
Nesvakidašnji dezert u tri sloja.
15.5.2025. 22:20
Takmičari Stefan i Tamara su u 11. epizodi "MasterChefa Srbija" imali dve "srpske" namirnice - kiseli kupus i maline, a u nastavku vam prenosimo njihov recept sarme sa malinama...
15.5.2025. 22:20
Nemanja i Vesna su zajedno pravili pileće batake i karabatake u sataj sosu, sa grilovanim povrćem i tofu-maskarpone kremom.
15.5.2025. 22:20