TESTO- 250 grama brašna tip 400 meko- 3 kašike šećera- so- žumance- 30 mililitara jogurta- mleko- oko 7 grama suvog kvasca ili oko 10 grama svežeg kvasca- Ulje ili puter- zest limunaPriprema: Sve sjediniti za testo, pa razvući testo i pripremati fil.FIL- 200 do 250 grama mlevenog maka- 70 do 100 grama šećera- oko 130 ml mleka- prezle po potrebiPriprema: U šerpi pomešati mleveni mak, šečer i mleko. Skuvati mak na srednjoj vatri. Skloniti sa vatre da fil dobije bolju konzistenciju.Nikako testo ne filovati toplom smesom.Prijatno!
Neodoljiva štrudla sa makom - po recepturi sudija "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
Foto: Eva Dukić
2.5.2025.|22:10
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest