Recept za SARMU po recepturi sudije Ljubice Komlenić
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Predstavljamo vam recept Mile Spasić i Boška Kovačevića, kojima je hleb od belog pšeničnog brašna, po ovoj recepturi, obezbedio odlazak na balkon.
Foto: Prva
15.11.2024.|22:08
Izvor: prva.rs
Napomena: Sve sastojke meriti u gramima.
Sastojci:
- Belo pšenično brašno, T-500, meko 500gr
- Suvi kvasac 10gr
- So 10gr
- Voda 300gr
Postupak:
Toplu vodu pomešati sa kvascem. Pomešati brašno i so, pa dodavati postepeno u vodu. Sve raditi ručno. Kada je smesa ujednačena prebaciti na pobrašnjenu površinu, umesiti testo, pa kada krene da “puca”, preklopiti krpom/vanglom da nadođe i da se “spoje pukotine”. Gledajte da je na nekom toplom mestu. Taj postupak ponoviti još dva puta. Testo razvući oklagijom, u obliku trougla, ne tanjiti previše, čisto toliko da zaliči na “trougao”. Zarolati rukama, krenuti od šireg dela ka užem i formirati u veknu. Staviti na pleh sa pek papirom i namazati sa malo vode. Prekriti krpom i ostaviti da se udvostruči. Rernu zagrejati na 270C. Pre pečenja, još jednom premazati testo vodom, pa zaseći nožem gornji deo hleba, gde je testo najtanje.
Peći oko 20/30 minuta, temperatura hleba mora da bude 90C (koristiti termometar).
Kada je gotov, premazati sa malo maslinovog ulja, uviti u krpu, i služiti kada se malo ohladi.
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27