Kombinacija sočnih ćuftica i testenine koja će vas oboriti sa nogu
Predstavljamo vam recept Jelene Milutinović, takmičarke "MasterChef Srbija" koja je jelom "patuljci u poseti" oduševila sudije.
Foto: Eva Dukić
17.10.2025.|22:07
Izvor: prva.rs
Podeli:
Sastojci:
- 100 gr junećeg mesa
- 1 jaje
- 100 gr brašna
- 1 šalot
- 1 čen belog luka
- 1 paradajz
- Grančica peršuna
- Grančica bosiljka
- 100 ml ulja
- 20 gr prezli
Foto: Eva Dukić
Priprema:
1. Zamesiti pastu od pola jajeta, malo soli i brašna da bude čvrsta. Ostaviti testo u frižider da odstoji.
2. U meso dodati sitno sekani šalot (30 grama) i čenj belog luka, sitno iseckan list od grančice peršuna, prezle i pola jajeta. Sve dobro izmešati i sačekati da malo odmori.
Kada je meso odmorilo, od njega napravite što manje ćuftice i propržite ih u zagrejanom ulju (jedan minut). Izvadite ih i poklopite da se ne hlade.
3. Očistite paradajz od kožice i semenki, iseci ga na sitne kockice, dodajte mu so i biber, a potom kuvajte da omekša. Kada omekša, procedite ga kroz cediljku i ostavite za sos.
4. Testo tanko razvući i iseckati na što tanje crviće, pokriti brašnom i prokuvati u slanoj vodi.
5. Paradajz koji ste prethodno procedili, stavite da se redukuje u sos i začinite ga.
6. Servirati testeninu, sos, pa ćufte i ponovo sos. Na sredinu stavite malo listova bosiljka.
Aleksandar Zobec pred sudije je izneo pačetinu sa pireom od celera i kruške, sosom od kruške i karamelizovanim lešnicima, a mi vam predstavljamo njegov recept.
Sukreatorka ovog deserta koji se služi u Filipovom restoranu Homa je Anja Đukić, pobednica 2. sezone "MasterChef Srbija" koja je pripremila i servirala desert za prikazivanje. Evo kako se pravi!
Aleksandar Zobec pred sudije je izneo pačetinu sa pireom od celera i kruške, sosom od kruške i karamelizovanim lešnicima, a mi vam predstavljamo njegov recept.