Jelena i Teodora dale su sve od sebe kako bi napravile jelo od žabljih bataka koje će se svideti sudijama Ljubici, Nenadu i Filipu, a u tome su na kraju i uspele, s obzirom da je upravo ovo jelo ocenjeno kao najbolje u novom zadatku "MasterChef Srbija"

Sastojci:

4 para žabljih bataka

200g krompira

150g putera

50ml neutralne pavlake

200g panko prezli

Jedno jaje

Malo brašna

Kašika meda

Jedna limeta

Jedna čili paprika

Tucana paprika

Pola kašičice dimljene paprike

Kašičica soja sosa

So

Biber

Muskatni orašcić

Priprema:

1. Žablje batake prepoloviti na pola, usoliti, pobiberiti i staviti prstohvat dimljene paprike. Potom ih ostaviti u frižider na jedno 15 minuta.

2. Oguliti krompir i iseći ih na manje komade. Staviti krompire da se kuvaju u blago posoljenoj vodi.

3. Umešati kašiku meda, sitno seckanu čili papriku, pola kašičice tucabe paprike, trećinu kašike dimljene paprike, kašičicu soja sosa i sok od pola limete.

4. Izvaditi batake iz frižidera i uvaljati ih u brašno, pa u jaja i na kraju u panko prezle. Pržiti ih u dubokom ulju oko 5 minuta dok ne dobiju tamno zlatnu boju.

5. Zagrejati rernu na 200°C i batake staviti u rerni na jedno 3 minuta.

6. Krompir usitniti kroz sito i polako dodavati puter i toplu pavlaku do željene teksture.

Prijatno!

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31