Jelena i Teodora dale su sve od sebe kako bi napravile jelo od žabljih bataka koje će se svideti sudijama Ljubici, Nenadu i Filipu, a u tome su na kraju i uspele, s obzirom da je upravo ovo jelo ocenjeno kao najbolje u novom zadatku "MasterChef Srbija". Sastojci:4 para žabljih bataka200g krompira150g putera50ml neutralne pavlake200g panko prezliJedno jajeMalo brašnaKašika medaJedna limetaJedna čili paprikaTucana paprikaPola kašičice dimljene paprikeKašičica soja sosaSoBiberMuskatni orašcićPriprema:1. Žablje batake prepoloviti na pola, usoliti, pobiberiti i staviti prstohvat dimljene paprike. Potom ih ostaviti u frižider na jedno 15 minuta.2. Oguliti krompir i iseći ih na manje komade. Staviti krompire da se kuvaju u blago posoljenoj vodi.3. Umešati kašiku meda, sitno seckanu čili papriku, pola kašičice tucabe paprike, trećinu kašike dimljene paprike, kašičicu soja sosa i sok od pola limete.4. Izvaditi batake iz frižidera i uvaljati ih u brašno, pa u jaja i na kraju u panko prezle. Pržiti ih u dubokom ulju oko 5 minuta dok ne dobiju tamno zlatnu boju.5. Zagrejati rernu na 200°C i batake staviti u rerni na jedno 3 minuta.6. Krompir usitniti kroz sito i polako dodavati puter i toplu pavlaku do željene teksture.Prijatno!
Recept za jelo koje je od strane sudija "MasterChef Srbija" ocenjeno kao NAJBOLJE - panirani žablji bataci
Predstavljamo vam recept za jelo od žabljih bataka po recepturi Jelene i Teodore - takmičarki "MasterChef Srbija".
Foto: Eva Dukić
3.10.2025.|22:22
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest