Takmičari su od sudija Ljubice Komlenić, Nenada Atanaskovića i Filipa Ćirića dobili zadatak da naprave čuvenu Pavlovu tortu, a u ovom zadatku najbolje se snašao Dušan Nešić, koji je sebi, ali i Vladimiru Đokanoviću, obezbedio mesto na balkonu.

Recept za Pavlovu tortu

Sastojci:

2 belanca

120g šećera

½ kašičice skroba

½ kašičice sirćeta

Ekstrakt vanile - par kapi

Priprema patišpanja:

Zagrejati rernu na 110C. Umutiti belanca u laganiju penu, pa polako dodavati po malo šećera. Mutiti sve dok se ne dobije čvrsti šam.

Izmešati skrob, sirće i vanilin ekstrakt i polako (ručno) umešati u šam od belanaca.

Napuniti dresir džak i na plehu, obloženim papirom za pečenje, oblikovati željeni oblik.

Peći 60 minuta.

Dušanova Pavlova torta Foto: Eva Dukić

Krem:

Poslastičarski krem - 40%

Delimično umućeni šlag - 60%

Servis:

Servirati sa kremom i voćem po želji.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31