Sastojci:

Za koru:

  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike šećera

Za anglese kremu:

  • Mleko 400 grama
  • Slatka pavlaka 100 grama
  • Žumanca 100 grama
  • Ekstrat vanile
  • Somborski sir 200 grama
  • Šećer u prahu 200 grama

Žele od zmajevog voća:

  • 200 grama zmajevog voća
  • Ružina vodica
  • Med 30 grama
  • Limeta sok
  • Želatin 10 grama

Za krem od liči voća:

  • 50  grama liči voća
  • Kora narandže
  • 20 grama kakaa
  • 30 grama meda
  • Par kapi soka od narandže
  • 30 grama pečenog lešnika

Priprema:

1. Priprema kore:

U dve činije odvojiti belance od žumanca, belnace mutiti mikserom sve dok ne dobije strukturu šlaga, dodati šećer pa miksati još malo dok se ne sjedini belance i šećer, nakon toga dodati žumance i brašno i sve zajedno mutiti. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Nakon što se ispreče ostaviti da se kora ohladi, napraviti oblik kruga.

2. Priprema anglese kreme:

Kuvati na pari anglese sos tako što se prvo dodaju žumanca, zatim mleko, konstantno mešati dok se ne poveže, nakon toga dodati šećer, zatim slatku pavlaku I na kraju ekstrat vanije, sve zajeno mešati žicom dok se ne dobije čvršća struktura, ostaviti u čileru na hlađenje.Nakon što se ohladi u kremu dodati somborski sir i umutiti sve miksreom.

3. Žele od zmajevog voća:

Zmajevo voće iseći na kockice, u šerpu dodati med, ružinu vodicu I zmajevo voće, reducirati sve zajedno dok se voće na raskuva, nakon toga dodati sok od limete. Sve zajedno reducirati I ostaviti da se prohladi. U čaši razmutiti želatin sa vodom i dodati u reducirano voće.

4. Krem od liči voća:

Na tiganju propržiti sirove lešnike, te im skinuti opnu. U blender dodati liči voće, kakao, lešnike, med, koru narandže i par kapi soka od narandže. Sve zajedno blendati dok se ne dobije tekstura krema.

Serviranje:

  1. Kora
  2. Na koru namazati krem od liči voća
  3. Na koru i krem dodati anglese sos sa somborskim sirom
  4. Na samom vrhu dodati žele od zajevog voća
  5. Ukrasiti žele sa listovima cveća

Povezane vesti