Tajlandski specijalitet TOM KHA - kombinacija ukusa koja svakim zalogajem oduševljava sve više
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Kompleksnost ove poslastice je potpuno opravdana ukusom koji dobijate na kraju.
Foto: Eva Dukić
25.9.2025.|22:34
Izvor: prva.rs/J.G.
Za koru:
Za anglese kremu:
Žele od zmajevog voća:
Za krem od liči voća:
1. Priprema kore:
U dve činije odvojiti belance od žumanca, belnace mutiti mikserom sve dok ne dobije strukturu šlaga, dodati šećer pa miksati još malo dok se ne sjedini belance i šećer, nakon toga dodati žumance i brašno i sve zajedno mutiti. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Nakon što se ispreče ostaviti da se kora ohladi, napraviti oblik kruga.
2. Priprema anglese kreme:
Kuvati na pari anglese sos tako što se prvo dodaju žumanca, zatim mleko, konstantno mešati dok se ne poveže, nakon toga dodati šećer, zatim slatku pavlaku I na kraju ekstrat vanije, sve zajeno mešati žicom dok se ne dobije čvršća struktura, ostaviti u čileru na hlađenje.Nakon što se ohladi u kremu dodati somborski sir i umutiti sve miksreom.
3. Žele od zmajevog voća:
Zmajevo voće iseći na kockice, u šerpu dodati med, ružinu vodicu I zmajevo voće, reducirati sve zajedno dok se voće na raskuva, nakon toga dodati sok od limete. Sve zajedno reducirati I ostaviti da se prohladi. U čaši razmutiti želatin sa vodom i dodati u reducirano voće.
4. Krem od liči voća:
Na tiganju propržiti sirove lešnike, te im skinuti opnu. U blender dodati liči voće, kakao, lešnike, med, koru narandže i par kapi soka od narandže. Sve zajedno blendati dok se ne dobije tekstura krema.
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Evo kako da napravite riblju paštetu na heljdinom hlebu, rižoto sa dimljenom pastrmkom, riblju čorbu, krekere i sos.
30.10.2025. 22:18
Predstavljamo vam recept Jelene Milutinović, takmičarke "MasterChef Srbija" koja je jelom "patuljci u poseti" oduševila sudije.
17.10.2025. 22:07
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Evo kako da napravite riblju paštetu na heljdinom hlebu, rižoto sa dimljenom pastrmkom, riblju čorbu, krekere i sos.
30.10.2025. 22:18
Dušan Nešić je ovim jelom obezbedio prolaz na balkon. Pogledajte njegov zanimljiv recept za testeninu sa artičokama u kombinaciji sa kozjim sirom!
24.10.2025. 22:31
Sukreatorka ovog deserta koji se služi u Filipovom restoranu Homa je Anja Đukić, pobednica 2. sezone "MasterChef Srbija" koja je pripremila i servirala desert za prikazivanje. Evo kako se pravi!
23.10.2025. 22:21
Predstavljamo vam recept Jelene Milutinović, takmičarke "MasterChef Srbija" koja je jelom "patuljci u poseti" oduševila sudije.
17.10.2025. 22:07
U pitanju je tart od pačetine sa gljivama i gelom od kupine.
10.10.2025. 22:21