Sastojci:

• 1 srednja bundeva

• 100 g mladog kozijeg sira
• Sveži list nane
• Kokosovo mleko
• 1 pomorandža
• Listići badema
• Suve kajsije
• Puter
• Jaje
• Neutralna pavlaka
• Biber, so
• Cimet
Za testo:
• 90 g mekog brašna
• 3 žumanca
• Kafena kašičica vode

Priprema:

Umesiti testo i ostaviti u frižideru pola sata. Bundevu ispeći u rerni. Kad je pečena, ubaciti je u blender sa seckanim mladim kozijim sirom i svežom nanom. Posoliti, pobiberiti.

U tiganju propržiti bademe i kajsije, dodati puter, izblendanu bundevu, kokosovo mleko, cimet i ceđeni sok pomorandže. Posoliti.

Razviti testo, formirati raviole i puniti musom. Kuvati u ključaloj vodi oko 3 minuta, zatim ih propržiti minut na srednje zagrejanom tiganju s puterom. Servirati raviole, preliti sosom i ukrasiti listom sveže nane.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31