Sastojci:

• 1 srednja bundeva

• 100 g mladog kozijeg sira
• Sveži list nane
• Kokosovo mleko
• 1 pomorandža
• Listići badema
• Suve kajsije
• Puter
• Jaje
• Neutralna pavlaka
• Biber, so
• Cimet
Za testo:
• 90 g mekog brašna
• 3 žumanca
• Kafena kašičica vode

Priprema:

Umesiti testo i ostaviti u frižideru pola sata. Bundevu ispeći u rerni. Kad je pečena, ubaciti je u blender sa seckanim mladim kozijim sirom i svežom nanom. Posoliti, pobiberiti.

U tiganju propržiti bademe i kajsije, dodati puter, izblendanu bundevu, kokosovo mleko, cimet i ceđeni sok pomorandže. Posoliti.

Razviti testo, formirati raviole i puniti musom. Kuvati u ključaloj vodi oko 3 minuta, zatim ih propržiti minut na srednje zagrejanom tiganju s puterom. Servirati raviole, preliti sosom i ukrasiti listom sveže nane.

Povezane vesti

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20