Za piletinu:

Sastojci:

  • Pileći batak bez kostiju 1kg
  • Sok limete 0.04l
  • Pasta od đumbira 40g
  • Kurkuma 2g
  • Korijander 2g
  • Himalajska so 4g
  • Garam masala 4g
  • Kumin 3g
  • Čili 3g 
  • So 8g
  • Jogurt 150g

Priprema:

U inox činiji pomešati pileće meso bez kostiju sa solju, a zatim dodati ostale sastojke. Dodati začine, jogurt i dobro promešati. Marinirati najmanje 20 minuta. Peći na roštilju na jakoj vatri dok ne bude 85% pečeno, zatim ostaviti sa strane.

Tikka sos

Sastojci:

  • Ulje 25g
  • Puter 50g
  • Crveni luk 25g
  • Pasta od đumbira 35g
  • Kurkuma 5g
  • Čili prah 8g
  • Korijander 15g
  • Kumin 10g
  • List piskavice 5g
  • Indijski orah 50g
  • Indijski crveni sos 1kg

Priprema:

Na jakoj vatri zagrejati ulje i puter, dodati crveni luk i pastu od đumbira i belog luka. Pržiti dok ne porumeni i karamelizuje se. Zatim dodati indijski crveni sos, kurkumu, ljutu papriku, korijander, kim, piskavicu i indijske orahe. Kuvati dok se ukusi ne sjedine. Izblendirati i dodati so po ukusu.

Indijski crveni sos

Sastojci:

  • Slatka crvena paprika 15g
  • Svež korijander 10g
  • Kardamon 5g
  • Paradajz 1kg
  • Cimet 5g
  • Karanfilić 3g
  • Ulje 0.03l

Priprema:

Na srednje jakoj vatri propržiti kardamom, cimet, karanfilić i papriku. Ostaviti sa strane. U posebnoj šerpi zagrejati biljno ulje i dodati 1 kg svežeg paradajza. Dodati začine i kuvati 20 minuta na jakoj vatri. Na kraju dodati svež korijander i izblendirati.

Konačna priprema

Sastojci:

  • Ulje 45g
  • Crveni luk 50g
  • Pasta od đumbira 20g
  • Paradajz 35g
  • Klarifikovani puter 20g
  • Korijander 1g
  • Kurkuma 2g
  • Čili prah 1g 
  • Kumin1g
  • Garam masala 1g
  • Tikka sos
  • Grilovana piletina 220g
  • Puter 30g
  • So i šećer po ukusu
  • Listovi piskavice 1g
  • Pavlaka 35g
  • Svež korijander 4g
  • Grčki jogurt 40g
  • Jaja 2 komada

Postupak:

Na jakoj vatri zagrejati ulje i propržiti crveni luk, zatim dodati pastu od đumbira i belog luka. Pržiti dok ne porumeni, zatim dodati paradajz. Dodati gi i kuvati dok se ne dobije emulzija. Dodati začine i kuvati 2 minuta. Zatim dodati piletinu i tikka sos. Kuvati još 20 minuta. Dodati puter i listove piskavice, kuvati još 3 minuta, zatim dodati pavlaku i svež korijander. Ostaviti sa strane. Napraviti savršeni kremasti omlet, servirati pileći paitala preko omleta, zatim dodati još malo pavlake, biljnog ulja sa začinskim biljem i svež korijander. Poslužiti uz chapati (roti) hleb.

Chapati (roti) hleb

Sastojci:

  • Brašno 270g
  • Topla voda 19cl
  • Ulje 15cl
  • Klarifikovani puter 100g

Postupak:

Pomešati brašno, toplu vodu, ulje i prstohvat soli. Umutiti glatko testo i ostaviti da odstoji. Oblikovati okrugle tortilje, dodati malo gija i preklapati u trougao. Svaki put dodati malo gija, zatim razvući oklagijom u okrugli oblik. Peći na veoma jakoj vatri sa obe strane.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31