Za dezert su pravili poširane kruške u crnom vinu, a recept plavog tima vam prenosimo u nastavku.

Postupak:

Oljustimo kruške i u šerpu sipamo crno vino i vodu pola-pola, pa dodamo 120g šecera, ili po ukusu u zavisnosti koliko je vino kiselo.

Kasnije dodamo pola sitno iseckane pomorandže, pa nekoliko zvezdanih anisa, aromu vanile. Zatim dodamo karanfilić, cimet i kuvamo dok ne omekne. 

Sa strane pravimo kremu - prokuvamo 500ml slatke pavlake i dodamo to u 800g bele cokolade mešamo i dodamo koru limuna i limete po ukusu. Odložimo da se ohladi i onda umešamo mikserom.

Pravimo krambl od 100g brašna 100g putera i 20g šecera, mešamo i stavljamo na papir za pečenje, pa zatim u rernu 15 min na 180 stepeni.

Sve to zajedno serviramo.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31