Za dezert su pravili poširane kruške u crnom vinu, a recept plavog tima vam prenosimo u nastavku.

Postupak:

Oljustimo kruške i u šerpu sipamo crno vino i vodu pola-pola, pa dodamo 120g šecera, ili po ukusu u zavisnosti koliko je vino kiselo.

Kasnije dodamo pola sitno iseckane pomorandže, pa nekoliko zvezdanih anisa, aromu vanile. Zatim dodamo karanfilić, cimet i kuvamo dok ne omekne. 

Sa strane pravimo kremu - prokuvamo 500ml slatke pavlake i dodamo to u 800g bele cokolade mešamo i dodamo koru limuna i limete po ukusu. Odložimo da se ohladi i onda umešamo mikserom.

Pravimo krambl od 100g brašna 100g putera i 20g šecera, mešamo i stavljamo na papir za pečenje, pa zatim u rernu 15 min na 180 stepeni.

Sve to zajedno serviramo.

Povezane vesti

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20