Recept za SARMU po recepturi sudije Ljubice Komlenić
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Takmičar MasterChef-a Boško Kovačević je svojom pilećom čorbicom, makar na kratko, odveo sudije u period svog detinjstva.
Foto: Prva TV Printscreen
10.10.2024.|22:10
Izvor: Prva TV
Pileća čorba
Sastojci:
Sotirati crni luk na maslinovom ulju i puteru, dodati piletinu začiniti solju i biberom, dodati peršunov list i malo cimeta. Naliti pilećim bujonom ili vodom. Kada se piletina skuva iscepkati je na rezance i vratiti u čorbu. Legirati supu žumancetom i limunovim sokom.
Krekeri
Sastojci:
Susam i lan možete malo izgnječiti u avanu. Sve sastojke sjediniti i tanko razvući na pek papir i peći na 160 stepeni Celzijusa.
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Vicešampionka 4. sezone MasterChefa, Sanja Berić, otkriva u kakvim odnosima je bila sa Aleksandrom, koja je njena supermoć u kuhinji, ali i koji će trenutak pamtiti.
14.12.2025. 13:36
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27