Pileća čorba

Sastojci: 

  • Maslinovo ulje
  • Puter
  • Crni luk
  • Kuvana leblebija
  • Peršun
  • So,biber
  • Cimet
  • Jaja
  • Limunov sok 

Sotirati crni luk na maslinovom ulju i puteru, dodati piletinu začiniti solju i biberom, dodati peršunov list i malo cimeta. Naliti pilećim bujonom ili vodom. Kada se piletina skuva iscepkati je na rezance i vratiti u čorbu. Legirati supu žumancetom i limunovim sokom.

Krekeri

Sastojci:

  • Heljdino brašno
  • Puter 
  • Pšenično brašno
  • Belanca 
  • Susam 
  • Lan

Susam i lan možete malo izgnječiti u avanu. Sve sastojke sjediniti i tanko razvući na pek papir i peći na 160 stepeni Celzijusa.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31