TRI SJAJNA načina pripreme ostriga po MASTERCHEF RECEPTIMA!
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
U petoj epizodi druge sezone "MasterChef Srbija", crveni tim se odlučio da penzionere u staračkom domu počaste kruškom sa maskarpone sirom kao dezertom! To je izazvalo oduševljenje među našim najstarijim sugrađanima, ali i sudijama...
Foto: Prva TV Printcreen
3.10.2024.|22:25
Izvor: prva.rs
Na dezertu su najviše radili Anja i Ljubomir, kom je to jedan od omiljenih slatkiša i svi su slušali njegove instrukcije prilikom pripreme.
Recept "Čika Ljubine kruške" vam donosimo u nastavku:
Kruške iseći na polovine, izvaditi semenke i sredinu kašikom, pa blanširati u vodi začinjenoj sa kriškama limuna kojima je odstranjena cela kora (sa belim delom), da ne bi bilo gorko.
Posle pet minuta, kruške izvaditi na pleh sa pek papirom, dodati po kocku putera u svaku polovinu i po kašiku umućenog šećera u prahu sa vodom.
Kada kruške porumene (oko 10 minuta), izvaditi da se ohlade i preneti na hladnom plehu u frižider.
U međuvremenu, umutiti maskarpone sir sa šećerom u prahu (po ukusu, ne preterivati sa šećerom), pa dodati koru od limuna, limunov sok i pavlaku za kolače (nezaslađenu). Ako je slatka, u maskarpone ne dodavati šećer u prahu.
Umutiti do glatkog fila.
Badem sirov prvo prokuvati pa propržiti i skinuti ljuspice.
Dobro usitniti nožem ili u secku.
Ohlađene kruške puniti bademima, pa filom.
Preko posuti kardamomom, koji je prethodno usitnjen u avanu.
Sitno iseckati nanu pa staviti preko za svežinu.
Posuti medom i poslužiti.
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18