Preukusno jelo od povrća: Evo kako se pravi Filipova ŠAKŠUKA sa hlepčićima
Čak i ukoliko niste preveliki ljubitelj povrća, ova kombinacija verujemo da će vam se dopasti.
13.10.2024. 7:11
U petoj epizodi druge sezone "MasterChef Srbija", crveni tim se odlučio da penzionere u staračkom domu počaste kruškom sa maskarpone sirom kao dezertom! To je izazvalo oduševljenje među našim najstarijim sugrađanima, ali i sudijama...
3.10.2024.|22:25
Izvor: prva.rs
Na dezertu su najviše radili Anja i Ljubomir, kom je to jedan od omiljenih slatkiša i svi su slušali njegove instrukcije prilikom pripreme.
Recept "Čika Ljubine kruške" vam donosimo u nastavku:
Kruške iseći na polovine, izvaditi semenke i sredinu kašikom, pa blanširati u vodi začinjenoj sa kriškama limuna kojima je odstranjena cela kora (sa belim delom), da ne bi bilo gorko.
Posle pet minuta, kruške izvaditi na pleh sa pek papirom, dodati po kocku putera u svaku polovinu i po kašiku umućenog šećera u prahu sa vodom.
Kada kruške porumene (oko 10 minuta), izvaditi da se ohlade i preneti na hladnom plehu u frižider.
U međuvremenu, umutiti maskarpone sir sa šećerom u prahu (po ukusu, ne preterivati sa šećerom), pa dodati koru od limuna, limunov sok i pavlaku za kolače (nezaslađenu). Ako je slatka, u maskarpone ne dodavati šećer u prahu.
Umutiti do glatkog fila.
Badem sirov prvo prokuvati pa propržiti i skinuti ljuspice.
Dobro usitniti nožem ili u secku.
Ohlađene kruške puniti bademima, pa filom.
Preko posuti kardamomom, koji je prethodno usitnjen u avanu.
Sitno iseckati nanu pa staviti preko za svežinu.
Posuti medom i poslužiti.
Čak i ukoliko niste preveliki ljubitelj povrća, ova kombinacija verujemo da će vam se dopasti.
13.10.2024. 7:11
Za ovo odlično jelo glavna caka je u začinima, a krajnji rezultat će vam se sigurno dopasti.
11.10.2024. 22:38
Najstariji takmičar druge sezone "MasterChefa Srbija" Ljubomir Grgić je pravio dinstanu piletinu sa prilogom od povrća i kiselim kupusom! To je svima izgledalo kao švedski sto, a recept vam donosimo u nastavku:
1.11.2024. 23:31
Najstariji takmičar druge sezone "MasterChefa Srbija" Ljubomir Grgić je pravio dinstanu piletinu sa prilogom od povrća i kiselim kupusom! To je svima izgledalo kao švedski sto, a recept vam donosimo u nastavku:
1.11.2024. 23:31
U 14. epizodi druge sezone "MasterChefa Srbija" Željana, Laura i Boško su u eliminacionom izazovu pripremali vegetarijanski burger i kao pripadnici crvenog tima odlično su se snašli u kuvanju!
1.11.2024. 23:11
Željana, Boško i Laura su pravili dekonturisanu kobasicu sa pireom od pasulja i uljem od mirođije! Još jednom su pokazali spremnost i brzinu u najvažnijem momentu i zato ih je ovo jelo odvelo na balkon!
1.11.2024. 22:56
Trinaestoro takmičara je imalo zadatak da pripremi samo jedno jelo - dezert i to ne bilo kakav!
31.10.2024. 22:19
Ova Markova kulinarska kreativa, omogućila mu je prolazak dalje u takmičenju "MasterChef Srbija".
25.10.2024. 22:12
U eliminacionom izazovu, Ljubomir se odlučio za domaću testeninu i jednu nadasve nesvakidašnju kombinaciju – pesto sos i slaninicu.
25.10.2024. 22:02