Odkostiti batak i karabatak pa ga marinirati soja sosom,biberom,kafom i konjakom.

Očistiti 4-5krompira, skuvati ih u vodi sa kafom i soli.

U tiganju deglazirati povratni bujona, narendati koru od narandže, nacediti sok, dodati kašičicu skuvane kafe, kocku putera i kuvati do željene gustine.

Izvaditi meso iz marinadu, pržiti na tiganju samo na strani sa kožicom dok ne postane hrskava.

Od krompira napraviti pire sa maskarponeom i mocarelom,dodati kašičicu kafe i posoliti.

Dobro ga umutiti žicom, prebaciti u dresing kesu i ukrasno servirati pored bataka sa sosom od narandže.

Tanjir ukrasiti mikro biljem.

Povezane vesti

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20