Aleksandar je ovaj ukusni dezert nazvao "Egzotična alhemija", a u pitanju je sufle od bele čokolade, ružine vodice i limete, sa sosem od marakuje.

Za sufle:

- 80g bele čokolade

- 60g maslaca

- 40g šećera

- Kašika brašna

- 2 jaja

- Pola kašičice ružine vodice

- Kora limete

Za sos:

- 160g pirea od marakuje ( passion fruit )

- 2 kašičice gustina

- 2 kašičice vode

Priprema suflea:

Belu čokoladu, maslac, pola kašičice ružine vodice i koru limete (izrendanu) istopiti na pari.
Kada se istopi dodati 2 žumanca i promešati. Brašno dodati u smesu, ali prosejati kroz sito. Belanca umutiti sa šećerom u čvrsti šam i pažljivo dodati u smesu.

Keramičke posude premazati puterom i kristal šećerom, napuniti trećinu posude i peći na 200°C, 10 minuta.

Za sos od marakuje:

Pire od marakuje zagrejati do ključanja i u tu smesu dodati gustin koji je bio u vodi. Nakon toga ide u ledenu kupku i čeka serviranje.

Povezane vesti

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20