Aleksandar je ovaj ukusni dezert nazvao "Egzotična alhemija", a u pitanju je sufle od bele čokolade, ružine vodice i limete, sa sosem od marakuje.

Za sufle:

- 80g bele čokolade

- 60g maslaca

- 40g šećera

- Kašika brašna

- 2 jaja

- Pola kašičice ružine vodice

- Kora limete

Za sos:

- 160g pirea od marakuje ( passion fruit )

- 2 kašičice gustina

- 2 kašičice vode

Priprema suflea:

Belu čokoladu, maslac, pola kašičice ružine vodice i koru limete (izrendanu) istopiti na pari.
Kada se istopi dodati 2 žumanca i promešati. Brašno dodati u smesu, ali prosejati kroz sito. Belanca umutiti sa šećerom u čvrsti šam i pažljivo dodati u smesu.

Keramičke posude premazati puterom i kristal šećerom, napuniti trećinu posude i peći na 200°C, 10 minuta.

Za sos od marakuje:

Pire od marakuje zagrejati do ključanja i u tu smesu dodati gustin koji je bio u vodi. Nakon toga ide u ledenu kupku i čeka serviranje.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31