
Neodoljivi mak-višnja dezert
Teodora Spasojević, takmičarka "MasterChef Srbija", predstavlja vam recept za ukusnu poslasticu sa makom i višnjama.
29.5.2025. 22:47
Oduševite ukućane sjajnom poslasticom, kao što je Aleksandar Marinković sudije "MasterChef Srbija".
Foto: Prva TV Printcreen
1.6.2025.|7:42
Izvor: prva.rs
Aleksandar je ovaj ukusni dezert nazvao "Egzotična alhemija", a u pitanju je sufle od bele čokolade, ružine vodice i limete, sa sosem od marakuje.
- 80g bele čokolade
- 60g maslaca
- 40g šećera
- Kašika brašna
- 2 jaja
- Pola kašičice ružine vodice
- Kora limete
- 160g pirea od marakuje ( passion fruit )
- 2 kašičice gustina
- 2 kašičice vode
Belu čokoladu, maslac, pola kašičice ružine vodice i koru limete (izrendanu) istopiti na pari.
Kada se istopi dodati 2 žumanca i promešati. Brašno dodati u smesu, ali prosejati kroz sito. Belanca umutiti sa šećerom u čvrsti šam i pažljivo dodati u smesu.
Keramičke posude premazati puterom i kristal šećerom, napuniti trećinu posude i peći na 200°C, 10 minuta.
Pire od marakuje zagrejati do ključanja i u tu smesu dodati gustin koji je bio u vodi. Nakon toga ide u ledenu kupku i čeka serviranje.
Teodora Spasojević, takmičarka "MasterChef Srbija", predstavlja vam recept za ukusnu poslasticu sa makom i višnjama.
29.5.2025. 22:47
Predstavljamo vam predjelo "Rubin i smaragd na tanjiru" - jelo po recepturi Aleksandra Marinkovića, takmičara "MasterChef Srbija".
29.5.2025. 22:28
Eliminisani takmičar je iskoristio priliku da se zahvali osobi koja ga je prijavila za ovo takmičenje!
23.6.2025. 11:26
U 20. epizodi sedmoro takmičara je kuvalo zajedno sa sudijom Filipom Ćirićem, jelo po njegovom izboru. Reč je o grilovanim telećim brizlama sa lardom, jeguljom u terijaki marinadi, žuom od crnog luka sa baharat začinom i pireom od karfiola.
13.6.2025. 22:25
Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.
12.6.2025. 22:20
Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.
12.6.2025. 22:20
Pileći batak i karabatak sa pireom i kafom, maskarponeom, mocarelom i sosom od narandže, Vesni je doneo pregršt pozitivnih komentara sudija!
6.6.2025. 22:32
Omiljeni recept sina, doneo je Nini sreću!
6.6.2025. 22:32
Bakalar sa pireom od paškanata i planktona, aromatizovanim batatom, pohovanim ribljim škembićem i uljem od mirođije!
5.6.2025. 22:25