Čokoladni kolač sa belim lukom pravile su Jovana, Teodora i Anđela i vrlo brzo su osvojile simpatije najmlađih sudija u 11. epizodi "MasterChefa Srbija".

Recept za jelo "Trio Fantastico" donosimo u nastavku:

“Trio Fantastico” je nesvakidašnji dezert u tri sloja, koji spaja klasične slatke note sa neočekivanim slanim i aromatičnim elementima — prvenstveno belim lukom u karamelizovanom izdanju.

Kolač se sastoji iz tri različite kore:

1. Kora od lešnika i belanaca donosi vazdušastu teksturu i bogat, orašast ukus.
2. Čokoladna kora sa rumom dodaje dubinu i punoću, sa primesama alkohola i tamne čokolade.
3. Patišpanj kora služi kao klasična, meka osnova koja balansira intenzitet prethodne dve.

Između slojeva se nanosi gust i aromatičan čokoladni krem, obogaćen cimetom i karanfilićem, koji dodatno naglašava kompleksnost ukusa.

Kolač je upotpunjen tulijama — tankim, hrskavim keksićima sa pomorandžinom korom, koji daju citrusnu svežinu i teksturalni kontrast.

Za kraj, jelo se kruniše prženim belim lukom u medu i cimetu, koji na iznenađujući način oplemenjuje dezert slanom, karamelizovanom notom, stvarajući potpuno neobičan, ali skladan spoj ukusa.

 

Povezane vesti

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20