Nina je pravila kanole od kadaifa, punjenih pistać kremom sa crnom čokoladom i gelom od malina. 

Recept vam donosimo u celosti:

Napraviti gel od malina tako što ćemo 300g malina kuvati na 65 stepeni. Izblendati maline pa kroz sito provući i staviti u šerpicu sa pola soka limuna želatin masom od 36g (30g voda i 6g želatina) i 60g šećera. Prokuvati i staviti da se hladi.

Uzeti kadaif pa motati oko cilindra i premazivati otopljenim puterom. Staviti cilindre na pek papir u pleh i peći dvadesetak minuta na 170 stepeni.

Napraviti pastry krem tako što ćemo prokuvati 250ml mleka i štap vanile. Pomešati gustin 35g, žumanca 60g i šećer 60g pa dodati u prokuvano mleko i ostaviti da baci ključ. Na kraju dodati 25g putera.

Tostirati 150g pistaća i oljuštiti ih. Staviti u blender pistaće sa 60 ml mleka i kašikom šećera u prahu. Blendati dok se ne dobije pasta.

120ml mleka 30g butera i 100g bele čokolade staviti da se otopi i zagreje pa preliti pastu time i dodatno izblendati.

Kada se prohladi sjediniti sa pastry kremom. Puniti kanole tim kremom pa umakati krajeve u otopljenu crnu čokoladu i iseckani pistać.

Servirati uz gel od malina.
 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31