Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.
Foto: Prva TV Printcreen
12.6.2025.|22:20
Izvor: prva.rs
Nina je pravila kanole od kadaifa, punjenih pistać kremom sa crnom čokoladom i gelom od malina.
Napraviti gel od malina tako što ćemo 300g malina kuvati na 65 stepeni. Izblendati maline pa kroz sito provući i staviti u šerpicu sa pola soka limuna želatin masom od 36g (30g voda i 6g želatina) i 60g šećera. Prokuvati i staviti da se hladi.
Uzeti kadaif pa motati oko cilindra i premazivati otopljenim puterom. Staviti cilindre na pek papir u pleh i peći dvadesetak minuta na 170 stepeni.
Napraviti pastry krem tako što ćemo prokuvati 250ml mleka i štap vanile. Pomešati gustin 35g, žumanca 60g i šećer 60g pa dodati u prokuvano mleko i ostaviti da baci ključ. Na kraju dodati 25g putera.
Tostirati 150g pistaća i oljuštiti ih. Staviti u blender pistaće sa 60 ml mleka i kašikom šećera u prahu. Blendati dok se ne dobije pasta.
120ml mleka 30g butera i 100g bele čokolade staviti da se otopi i zagreje pa preliti pastu time i dodatno izblendati.
Kada se prohladi sjediniti sa pastry kremom. Puniti kanole tim kremom pa umakati krajeve u otopljenu crnu čokoladu i iseckani pistać.
Servirati uz gel od malina.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18