Nina je pravila kanole od kadaifa, punjenih pistać kremom sa crnom čokoladom i gelom od malina.
Recept vam donosimo u celosti:
Napraviti gel od malina tako što ćemo 300g malina kuvati na 65 stepeni. Izblendati maline pa kroz sito provući i staviti u šerpicu sa pola soka limuna želatin masom od 36g (30g voda i 6g želatina) i 60g šećera. Prokuvati i staviti da se hladi.
Uzeti kadaif pa motati oko cilindra i premazivati otopljenim puterom. Staviti cilindre na pek papir u pleh i peći dvadesetak minuta na 170 stepeni.
Napraviti pastry krem tako što ćemo prokuvati 250ml mleka i štap vanile. Pomešati gustin 35g, žumanca 60g i šećer 60g pa dodati u prokuvano mleko i ostaviti da baci ključ. Na kraju dodati 25g putera.
Tostirati 150g pistaća i oljuštiti ih. Staviti u blender pistaće sa 60 ml mleka i kašikom šećera u prahu. Blendati dok se ne dobije pasta.
120ml mleka 30g butera i 100g bele čokolade staviti da se otopi i zagreje pa preliti pastu time i dodatno izblendati.
Kada se prohladi sjediniti sa pastry kremom. Puniti kanole tim kremom pa umakati krajeve u otopljenu crnu čokoladu i iseckani pistać.
Servirati uz gel od malina.