Piškote:

Sastojci:

4 žumanceta

100 g šećera

120 g mekog brašna

4 belanceta + 20 g šećera

40 g šećera u prahu

Priprema:

Pola kg maskarponea umutiti sa 3 žumanceta i 100g šećera prethodno obraðenim na pari. Dodati štap vanile. 

Tri belanca ulupati u čvrst sneg. Sjediniti belanca nežno sa maskarponeom. 

Skuvati kafu i u nju dodati dve kašike amareto likera. 

Potopiti piškote pa redjati red piškota red krema. Završiti kakao prahom i tostiranim bademom.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31