Naziv jela: Gomboce punjene kremom od pistaća, bele čokolade, nane i hrskavog kadaifa, uvaljane u pistaći i kadaif, prelivene kulijem od maline

Recept vam donosimo u celosti:

Sastojci:

Za testo:

  • Griz 200 gr 
  • Pšenično meko brašno 100 g
  • Voda 600 ml
  • Sunokretovo ulje supena kašika
  • So

Za kremu:

  • Pečeni pistać 100 g ( najbolje prokuvati, pa prosušiti i tako koristiti)
  • Bela čokolada 100 g
  • Sveži listovi nane 4 kom
  • Šećer u prahu 4 supene kašike
  • Pečeni kadaif 20 g
  • So prstohvat

Za oblaganje gomboca:

  • Grupo samleven pečeni pistaći 100 g
  • Šećer kristal 2 supene kašike
  • Kadaif 20 g
  • Za kuli od maline:
  • Maline   100 g
  • Šećer kristal 50 g
  • Voda 3 supene kašike

Postupak

Staviti vodu za testo dodati ulje, kada proključa, skloniti sa vatre, ubaciti sve suve sastojke i mešati snašno vratiti na laganu vatru, dok se ne dobije testo teksture slično plastelinu.
Ostaviti sa strane.

Za kremu ubaciti pistaći u blender, samleti do krem teksture, oddati otopljenu belu čokoladu na pari, šećer, seckanu nanu, izmešati. Pred samo punjenje dodati kadaif, malo ga zgnječiti rukama.

Formirati od testa kružne oblike, napuniti kremom, nežno formirati lopte. 

Staviti vodu, malo ulja, i kada ključa, ubaciti gomboce.

Kada isplivaju na površinu, izvaditi na suvu površinu. Uvaljati ih u smesu za posipanje/oblaganje.

Kuli od maline preliti preko njih, servirati sa manjim listićima nane.
 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31