Rižoto je specijalitet koji su takmičari u prethodne dve sezone najpopularnijeg kulinarskog šoua pokušavali da naprave perfektno, ali to gotovo nikome nije polazilo od ruke! Zato su sudije odlučile da taj zadatak stave pred takmičare treće sezone!

Takmičar Nikola Paunović se opredelio za šumski rižoto (kremasti rižoto sa šumskim pečurkama), koji je ocenjen najvišom ocenom, a njegov recept vam prenosimo u celosti:

  • Ljutiku 25 g prodinstati na maslinovom ulju dok ne postane staklasta.
  • Pirinač Аrborio 100 g vrlo malo oprati, pa dodati da se proprži zajedno sa lukom, ubaciti anis i karanfilić. Rižoto nalivati goveđim bujonom koji je predhodno zagrejan uz stalno mešanje.
  • Vrganj i bukovaču prodinstati kratko na buteru začinjene majčinom dušicom.
  • Kada rižoto bude pred kraj posoliti i pobiberiti po ukusu. Kada bude gotov skloniti sa vatre i dodati 20 g maslaca i 30 g parmezana.
  • Poslužiti u plitkom tanjiru sa par listića parmezana odozgo.


 

Povezane vesti

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20