Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Ova Markova kulinarska kreativa, omogućila mu je prolazak dalje u takmičenju "MasterChef Srbija".
Foto: Prva TV
25.10.2024.|22:12
Izvor: prva.rs
Tostada:
100g brašna
100g palente
100ml vode
Ulje
Pomešajte sve zajedno. Pokrijte krpom pola sata. Oklagijom rolajte testo što tanje. Pržite u ulju 1-2 minuta.
Gvakamole:
1 avokado
1/4 crvenog luka
1/4 paradajza
Sok od 1/2 limete
1 kašika korijandera
So
Iseći avokado na pola, izvaditi košticu, skinuti kožu. Iseckati luk na male kocke. Paradajz, samo spoljni deo, seći na kocke 4mm.
U činiji spojiti avokado i crveni luk. Gnječiti viljuškom. Dodajte paradajz i korijander, so i limun po ukusu, promešajte.
Paradajz salsa:
4 paradajza
1 paprika
2 čena belog luka
2 kašike origana
1/2 kašičice kumina
So
Secite paradajz na parčiće i stavite u šerpicu da se skuva, 10-15 minuta. Seckajte beli luk tanko. Papriku sečete na komadiće. U tiganju pržite beli luk i papriku. Za 5 minuta dodajte origano i malo soli, po ukusu. Za 5 minuta blendirajte paradajz i dodajte u tiganj sa kuminom.
Slanina:
100g slanine
2 kašike dimljene paprike
2 kašike origana
2/3 kašičice kumina
Iseći kožu mesa na dijamante debljine 3/4 mast pre mesa. Spojite sve začine i uvaljajte celo parče slanine u začine. Pržite slaninu sa svih strana osim kože, bez ulja. Na kraju pržite kožu u ulju da postane hrskavo.
Stavite u rernu na 200C, 30-45minuta.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18