Za pripremu ovog recepta biće vam potreban jedan filet soma, jedna kruška, 50g putera, so, biber, brašno, maslinovo ulje, pola limuna i oko 150g brokolija (može i zamrznuti).
Priprema:
Pire od brokolija i kruške:
Napunite šerpu vodom, posoliti i dovesti do tačke ključanja. Nakon toga ubacite brokoli i kuvajte ga dok ne omekša, potom ga izvadite i procedite.
Krušku oljuštiti i iseckati na kockice, paziti na semenke.
U blender staviti brokoli i iseckanu krušku, dodati puter, so, pola supene kašike brašna (radi gustine) biber i iscediti pola limuna.
Odnos brokolija i kruške odrediti po ukusu, ali je preporuka staviti jednu količinu kruške na dve količine brokolija.
Prženi filet soma:
Filet soma osušiti ubrusom, posoliti sa svake strane, pa uvaljati u brašno tako da je svuda prekriven. ravnomerno.
Na vruć tiganj sipati malo maslinovog ulja pa potom staviti filet soma.
Pržiti sa svake strane po otprilike 45-60 sekundi (u zavisnosti od jačine vatre) dok ne postane zlatne boje, pa potom skinuti i ostaviti da odmori.
Servirati po želji. Prijatno!