Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Isprobajte jelo kojim je Andrija Rajčević obezbedio svoje mesto u top 18 "MasterChef Srbija"!
Foto: Prva
21.9.2024.|0:11
Izvor: prva.rs
Za pripremu ovog recepta biće vam potreban jedan filet soma, jedna kruška, 50g putera, so, biber, brašno, maslinovo ulje, pola limuna i oko 150g brokolija (može i zamrznuti).
Priprema:
Pire od brokolija i kruške:
Napunite šerpu vodom, posoliti i dovesti do tačke ključanja. Nakon toga ubacite brokoli i kuvajte ga dok ne omekša, potom ga izvadite i procedite.
Krušku oljuštiti i iseckati na kockice, paziti na semenke.
U blender staviti brokoli i iseckanu krušku, dodati puter, so, pola supene kašike brašna (radi gustine) biber i iscediti pola limuna.
Odnos brokolija i kruške odrediti po ukusu, ali je preporuka staviti jednu količinu kruške na dve količine brokolija.
Prženi filet soma:
Filet soma osušiti ubrusom, posoliti sa svake strane, pa uvaljati u brašno tako da je svuda prekriven. ravnomerno.
Na vruć tiganj sipati malo maslinovog ulja pa potom staviti filet soma.
Pržiti sa svake strane po otprilike 45-60 sekundi (u zavisnosti od jačine vatre) dok ne postane zlatne boje, pa potom skinuti i ostaviti da odmori.
Servirati po želji. Prijatno!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18