Za pripremu ovog recepta biće vam potreban jedan filet soma, jedna kruška, 50g putera, so, biber, brašno, maslinovo ulje, pola limuna i oko 150g brokolija (može i zamrznuti).

Priprema:

Pire od brokolija i kruške:

Napunite šerpu vodom, posoliti i dovesti do tačke ključanja. Nakon toga ubacite brokoli i kuvajte ga dok ne omekša, potom ga izvadite i procedite.

Krušku oljuštiti i iseckati na kockice, paziti na semenke.

U blender staviti brokoli i iseckanu krušku, dodati puter, so, pola supene kašike brašna (radi gustine) biber i iscediti pola limuna.

Odnos brokolija i kruške odrediti po ukusu, ali je preporuka staviti jednu količinu kruške na dve količine brokolija.

Prženi filet soma:

Filet soma osušiti ubrusom, posoliti sa svake strane, pa uvaljati u brašno tako da je svuda prekriven. ravnomerno.

Na vruć tiganj sipati malo maslinovog ulja pa potom staviti filet soma.

Pržiti sa svake strane po otprilike 45-60 sekundi (u zavisnosti od jačine vatre) dok ne postane zlatne boje, pa potom skinuti i ostaviti da odmori.

Servirati po želji. Prijatno!

 

Povezane vesti

Desert “Za Anjinu dušu”
Recepti

Desert “Za Anjinu dušu”

Nina Došen je svoj recept Lava kolač sa gelom od cvekle i ganazom, posvetila gostujućem sudiji i prošlogodišnjoj pobednici "MasterChef Srbija", Anji Đukić.

11.4.2025. 23:12