
Desert koji je Nini Došen doneo POBEDU u "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Isprobajte jelo kojim je Andrija Rajčević obezbedio svoje mesto u top 18 "MasterChef Srbija"!
Foto: Prva
21.9.2024.|0:11
Izvor: prva.rs
Za pripremu ovog recepta biće vam potreban jedan filet soma, jedna kruška, 50g putera, so, biber, brašno, maslinovo ulje, pola limuna i oko 150g brokolija (može i zamrznuti).
Priprema:
Pire od brokolija i kruške:
Napunite šerpu vodom, posoliti i dovesti do tačke ključanja. Nakon toga ubacite brokoli i kuvajte ga dok ne omekša, potom ga izvadite i procedite.
Krušku oljuštiti i iseckati na kockice, paziti na semenke.
U blender staviti brokoli i iseckanu krušku, dodati puter, so, pola supene kašike brašna (radi gustine) biber i iscediti pola limuna.
Odnos brokolija i kruške odrediti po ukusu, ali je preporuka staviti jednu količinu kruške na dve količine brokolija.
Prženi filet soma:
Filet soma osušiti ubrusom, posoliti sa svake strane, pa uvaljati u brašno tako da je svuda prekriven. ravnomerno.
Na vruć tiganj sipati malo maslinovog ulja pa potom staviti filet soma.
Pržiti sa svake strane po otprilike 45-60 sekundi (u zavisnosti od jačine vatre) dok ne postane zlatne boje, pa potom skinuti i ostaviti da odmori.
Servirati po želji. Prijatno!
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Predstavljamo vam desert po recepturi superfinalistkinje Teodore Spasojević.
28.6.2025. 21:58
Predstavljamo vam recept za glavno jelo koje je Teodora Spasojević poslužila sudijama u drugoj finalnoj epizodi "MasterChef Srbija".
27.6.2025. 22:00
U 20. epizodi sedmoro takmičara je kuvalo zajedno sa sudijom Filipom Ćirićem, jelo po njegovom izboru. Reč je o grilovanim telećim brizlama sa lardom, jeguljom u terijaki marinadi, žuom od crnog luka sa baharat začinom i pireom od karfiola.
13.6.2025. 22:25
Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.
12.6.2025. 22:20
Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.
12.6.2025. 22:20
Omiljeni recept sina, doneo je Nini sreću!
6.6.2025. 22:32
Pileći batak i karabatak sa pireom i kafom, maskarponeom, mocarelom i sosom od narandže, Vesni je doneo pregršt pozitivnih komentara sudija!
6.6.2025. 22:32
Bakalar sa pireom od paškanata i planktona, aromatizovanim batatom, pohovanim ribljim škembićem i uljem od mirođije!
5.6.2025. 22:25