Piškote:Sastojci:4 žumanceta100 g šećera120 g mekog brašna4 belanceta + 20 g šećera40 g šećera u prahu Priprema: • Odvojte žumanca od belanaca • Belanca umutite u čvrst šne, dodajući postepeno 20 grama šećera. • U drugoj posudi, istovremeno u sud sipajte šećer i žumanca i mutite dok se ne dobije gotovo bela smesa. • Spojte umućena žumanca sa šneom od belanaca i postepeno dodajte prosejano brašno polako mešajući smesu varjačom. • Dobijeno testo nanesite u obliku piškota, pomoću špric-kese,na masnu hartiju premazanu puterom u tankom sloju. • Piškote pospite prah-šećerom i čim testo upije šećer, ponovite posipanje. • Tepsiju odmah stavite u rernu koju ste zagrejali na 170° i pecite 8 do 10 minuta, što zavisi od rerne. Treba da dobiju lepu zlatnu bojuPola kg maskarponea umutiti sa 3 žumanceta i 100g šećera prethodno obraðenim na pari. Dodati štap vanile. Tri belanca ulupati u čvrst sneg. Sjediniti belanca nežno sa maskarponeom. Skuvati kafu i u nju dodati dve kašike amareto likera. Potopiti piškote pa redjati red piškota red krema. Završiti kakao prahom i tostiranim bademom. 
Ninin srećni tiramisu pod nazivom "Davidov omiljeni desert"
Omiljeni recept sina, doneo je Nini sreću!
Foto: Prva TV Printcreen
6.6.2025.|22:32
Izvor: Prva TV
Podeli:
Vrati se na vest