Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
U eliminacionom izazovu Aleksandar Marinković napravio je jelo koje su sudije ocenile “čistom desetkom”!
Foto: Eva Dukić
23.5.2025.|22:34
Izvor: Prva TV/M.K.
Donosimo vam recept za krokete od krompira koje je Aleksandar ukombinovao sa rozbratnom i sosom od bibera:
Rozbratna
Priprema:
• Na srednjoj vatri dodaj biber i kratko proprži (pusti aromu)
• Dodaj alkohol, i krčkati 3–4 minuta da ispari alkohol
• Dodati bujon i krckati dok se bujin ne redukuje, pa dodati pavlaku po zelji
• Posoli po ukusu i ostavi sa strane do serviranja.
Kroketi od krompira
Sastojci:
• 500 g krompira (po mogućstvu brašnastog)
• 1 žumance
• 30 g putera
• 2 kašike brašna
• So, biber, prstohvat muskatnog oraščića
• Brašno, jaje i prezle za pohovanje
• Ulje za prženje
Priprema:
• Krompir oljušti i skuvaj u slanoj vodi, zatim ocedi i izgnječi kao za pire.
• Dodaj žumance, puter, brašno, začine i sjedini dok ne dobiješ glatku masu.
• Ostaviti u frižideru, najbolje u zamrzivaču da odstoji pre prženja
• Oblikuj krokete (cilindri ili loptice), pa ih prvo uvaljaj u brašno, zatim u jaje i na kraju u prezle.
• Prži u dubokom ulju *180°C) dok ne postanu zlatni i hrskavi.
• Ocedi na papirnom ubrusu pre serviranja.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18