Majonez:

Jedno žumance sjediniti sa solju, biberom i pola soka od limuna i kašičicom senfa pa nalivati ulje u tankom mlazu i ulupati majonez do željene teksture 

Urnebes:

1 čen belog luka

Prstohvat soli

Mrvljeni mladi kravlji sir 200 gr

Feta 100 gr

Tucana paprika

Ljuta aleva paprika

1 kašika ajvara

Sve sastojke pomešati i ostaviti da odstoji na hladnom.

Smesa za meso:

500g mlevene junetine

200g mlevene jagnjetine

Jedna glavica sitno seckanog crnog luka

So i biber po ukusu

Priprema:

Pomešati sve sastojke. Nauljiti ruke pa podeliti smesu na tri dela.

Za uštipke dodati dimljenu pančetu i trapist sekan na kocke i oblikovati uštipke.

Njeguski prsut i listove trapista staviti između dve pljeskavice i formirati punjenu pljeskavicu.

Za gurmansku dodati malo tucane paprike sir na kocke i slaninu. 

Naseckati krastavac, paradajz, crni luk i kupus i začiniti po ukusu. 

Ispeći tortilje pa servirati gostima sa prilozima po zelji.

Povezane vesti

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20