Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Pljeskavica koju je Nina Došen spremala u timskom zadatku, bila je toliko ukusna da joj je donela titulu vođe crvenog tima, nedugo zatim su i gurmanska, punjena i uštipci crvenih, proglašeni – najboljim roštiljem večeri!
Foto: Prva TV Printcreen
22.5.2025.|22:20
Izvor: Prva TV/M.K.
Majonez:
Jedno žumance sjediniti sa solju, biberom i pola soka od limuna i kašičicom senfa pa nalivati ulje u tankom mlazu i ulupati majonez do željene teksture
Urnebes:
1 čen belog luka
Prstohvat soli
Mrvljeni mladi kravlji sir 200 gr
Feta 100 gr
Tucana paprika
Ljuta aleva paprika
1 kašika ajvara
Sve sastojke pomešati i ostaviti da odstoji na hladnom.
Smesa za meso:
500g mlevene junetine
200g mlevene jagnjetine
Jedna glavica sitno seckanog crnog luka
So i biber po ukusu
Priprema:
Pomešati sve sastojke. Nauljiti ruke pa podeliti smesu na tri dela.
Za uštipke dodati dimljenu pančetu i trapist sekan na kocke i oblikovati uštipke.
Njeguski prsut i listove trapista staviti između dve pljeskavice i formirati punjenu pljeskavicu.
Za gurmansku dodati malo tucane paprike sir na kocke i slaninu.
Naseckati krastavac, paradajz, crni luk i kupus i začiniti po ukusu.
Ispeći tortilje pa servirati gostima sa prilozima po zelji.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18