Recept za SARMU po recepturi sudije Ljubice Komlenić
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
Foto: Prva TV Printscreen
9.5.2025.|22:27
Izvor: Prva TV
Jagnjetinu staviti u marinadu od soli, bibera, maslinovog ulja i soja sosa.
Tapioku i edamame kuvati u slanoj vodi, aromatizovanoj šalotom, nanom, žalfijom i majčinom dušicom.
Salsa:
Upržiti glavicu crnog luka, šalota, 2–3 čena belog luka, dodati svežu crvenu papriku i svež crveni paradajz, dobro ukrčkati, pa dodati paradajz pelat iz konzerve.
Pri kraju rastvoriti kašičicu gustina i umešati u salsu.
Začiniti solju, biberom, čilijem, kuminom i svežim korijanderom.
Jagnjetinu prvo propržiti na maslinovom ulju i puteru da uhvati lepu koricu, pa staviti u rernu i peći do 57.5°C.
Edamame polirati hladnom vodom i ledom, pa začiniti solju i čilijem.
Servirati salsu, preko nje kotlet od jagnjetine, i dodati prilog od tapioke i edamame.
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18