Svinjski kare na pireu od batata i šafrana, sa sosom od belog vina i čipsom od cvekle, doneo je svom kreatoru Aleksandru Marinkoviću sve pohvale, naročito zbog neuobičajene kombinacije pirea od batata i šafrana.

Pire od batata i šafrana:

Batat
Mleko
Šafran
So
Biber
Maslac

Pire:

Iseći batat na sitno, staviti u šerpu i preliti mlekom da pokrije batat, i staviti šafran. Posoliti.

Krmenadla:

Ispeći krmenadlu na tiganju i začiniti solju i biberom.

Sos od vina:
Belo vino
Maslac
U tiganju u kojem se pržila krmenadla reduciramo belo vino i na kraju dodajemo maslac. Po ukusu začinjavati.

Čips od cvekle:
Izrendati cveklu na tanke listice, posoliti i staviti u rernu na 200 stepeni

 

Povezane vesti

Desert “Za Anjinu dušu”
Recepti

Desert “Za Anjinu dušu”

Nina Došen je svoj recept Lava kolač sa gelom od cvekle i ganazom, posvetila gostujućem sudiji i prošlogodišnjoj pobednici "MasterChef Srbija", Anji Đukić.

11.4.2025. 23:12