Većini se Mihajlov izbor nije dopao. Snalazili su se kako je ko znao i umeo, a sam Mihajlo – napravio je jelo koje je oduševilo nepca sudija.

Pileći batak se skuva u vodi sa kurkumom, belim lukom i peršunom mladog luka.

Višak kože se proprži, pa se na toj masti proprže šalot, beli luk i pirinač, i kasnije se bujonom u kojem se kuvao batak naliva se pirinač.

Služi se sa soja sosom i vrućim uljem od mladog luka.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31