
Sufle od bele čokolade po recepturi takmičara "MasterChef Srbija" - sudije je OBORIO SA NOGU!
Oduševite ukućane sjajnom poslasticom, kao što je Aleksandar Marinković sudije "MasterChef Srbija".
1.6.2025. 7:42
Predstavljamo vam glavno jelo po recepturi superfinaliste "MasterChefa Srbija" Stefana Šumara.
Foto: Prva
13.12.2024.|22:45
Izvor: prva.rs
Marinirani komorač:
- 1 komorač
- Sok od 1 narandže
- Prstohvat šafrana
- So
- Puter
Komorač iseći na tanke kriške tako da ostane nekoliko kraka komorača. U sok od narandže dodati šafran i so. Vakumirati komorač i sok. Kuvati na kontrolisanoj temperaturi 85 stepeni oko 45 minuta. Kada je komorač skuvan, na tiganju redukovati sok od narandže u kom se kuvao komorač i u toj redukciji glazirati komorač. Kada sok ispari dodati puter i skloniti sa vatre. Kružnim pokretima završiti komorač kako bi se puter ravnomerno obložio preko komorača.
Pire od čičoke:
- 300g oljuštene čičoke
- Neutralna pavlaka
- Puter
- So
Iseći čičoku i kuvati je u slanoj vodi dok ne omekša. Skuvanu, i dalje vruću čičoku staviti u blender, dodati puter, i soli ako je potrebno. Izblendati u glatku strukturu i provući kroz tami.
Pečeni čeri paradajz:
- Čeri paradajz
- Maslinovo ulje
- Majčina dušica
- So
Na pleh staviti maslinovo ulje i majčinu dušicu. Čeri iseći na polovine i posoliti. Staviti na pleh i peći 10-ak minuta na 180 stepeni dok ne omekša.
File brancina:
- Brancin
- So
Brancin očistiti od krljušti i izvući file. File dobro posoliti sa svih strana. Peći na zagrejanom tiganju i maslinovom ulju. Prvo peći stranu gde je koža i pritisnuti je kako bi se ravnomerno pekla i postala hrskava. Peći file na strani kože 3-4 minuta, u zavisnosti od debljine fileta. Kada koža postane hrskava okrenuti filet i peći još maksimum minut.
Sos od limuna:
- 1 šalot
- 3 grančice majčine dušice
- Puter
- Neutralna pavlaka
- 1 limun
Na malo putera propržiti šalot i majčinu dušicu. Dodati malo neutralne pavlake. Dodati koru od trećine limuna i sok od polovine limuna. Završiti sos sa nekoliko kockica putera. Sve vreme mutilicom mešati. Provući sos kroz tami.
Servis:
Na sredinu tanjira staviti pire od čičoke. Na pire staviti file brancina tako da koža bude sa gornje strane. Okolo staviti sos od limuna. Na file nasloniti komorač i na dno komorača dodati pečeni čeri paradajz.
Oduševite ukućane sjajnom poslasticom, kao što je Aleksandar Marinković sudije "MasterChef Srbija".
1.6.2025. 7:42
Teodora Spasojević, takmičarka "MasterChef Srbija", predstavlja vam recept za ukusnu poslasticu sa makom i višnjama.
29.5.2025. 22:47
Predstavljamo vam predjelo "Rubin i smaragd na tanjiru" - jelo po recepturi Aleksandra Marinkovića, takmičara "MasterChef Srbija".
29.5.2025. 22:28
U 20. epizodi sedmoro takmičara je kuvalo zajedno sa sudijom Filipom Ćirićem, jelo po njegovom izboru. Reč je o grilovanim telećim brizlama sa lardom, jeguljom u terijaki marinadi, žuom od crnog luka sa baharat začinom i pireom od karfiola.
13.6.2025. 22:25
Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.
12.6.2025. 22:20
Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.
12.6.2025. 22:20
Pileći batak i karabatak sa pireom i kafom, maskarponeom, mocarelom i sosom od narandže, Vesni je doneo pregršt pozitivnih komentara sudija!
6.6.2025. 22:32
Omiljeni recept sina, doneo je Nini sreću!
6.6.2025. 22:32
Bakalar sa pireom od paškanata i planktona, aromatizovanim batatom, pohovanim ribljim škembićem i uljem od mirođije!
5.6.2025. 22:25