Sastojci:Marinirani komorač:- 1 komorač- Sok od 1 narandže- Prstohvat šafrana- So- PuterKomorač iseći na tanke kriške tako da ostane nekoliko kraka komorača. U sok od narandže dodati šafran i so. Vakumirati komorač i sok. Kuvati na kontrolisanoj temperaturi 85 stepeni oko 45 minuta. Kada je komorač skuvan, na tiganju redukovati sok od narandže u kom se kuvao komorač i u toj redukciji glazirati komorač. Kada sok ispari dodati puter i skloniti sa vatre. Kružnim pokretima završiti komorač kako bi se puter ravnomerno obložio preko komorača.Pire od čičoke:- 300g oljuštene čičoke- Neutralna pavlaka- Puter- SoIseći čičoku i kuvati je u slanoj vodi dok ne omekša. Skuvanu, i dalje vruću čičoku staviti u blender, dodati puter, i soli ako je potrebno. Izblendati u glatku strukturu i provući kroz tami.Pečeni čeri paradajz:- Čeri paradajz- Maslinovo ulje- Majčina dušica- SoNa pleh staviti maslinovo ulje i majčinu dušicu. Čeri iseći na polovine i posoliti. Staviti na pleh i peći 10-ak minuta na 180 stepeni dok ne omekša. File brancina:- Brancin- SoBrancin očistiti od krljušti i izvući file. File dobro posoliti sa svih strana. Peći na zagrejanom tiganju i maslinovom ulju. Prvo peći stranu gde je koža i pritisnuti je kako bi se ravnomerno pekla i postala hrskava. Peći file na strani kože 3-4 minuta, u zavisnosti od debljine fileta. Kada koža postane hrskava okrenuti filet i peći još maksimum minut.Sos od limuna:- 1 šalot- 3 grančice majčine dušice- Puter- Neutralna pavlaka- 1 limunNa malo putera propržiti šalot i majčinu dušicu. Dodati malo neutralne pavlake. Dodati koru od trećine limuna i sok od polovine limuna. Završiti sos sa nekoliko kockica putera. Sve vreme mutilicom mešati. Provući sos kroz tami.Servis:Na sredinu tanjira staviti pire od čičoke. Na pire staviti file brancina tako da koža bude sa gornje strane. Okolo staviti sos od limuna. Na file nasloniti komorač i na dno komorača dodati pečeni čeri paradajz. 
"IDEMO NA MEDITERAN" - jelo koje je Stefanu obezbedilo mesto u superfinalu MasterChefa Srbija!
Predstavljamo vam glavno jelo po recepturi superfinaliste "MasterChefa Srbija" Stefana Šumara.
Foto: Prva
13.12.2024.|22:45
Izvor: prva.rs
Podeli:
Najčitanije
Ove horoskopske znake je NEMOGUĆE ZABORAVITI čak i nakon RASKIDA!
Prekidi veza nikad nisu laki, a svaka osoba nosi se s njima na svoj način.
15.6.2025. 20:00
HOROSKOP ZA UTORAK, 17. JUN: Ovnovi DANAS reše jedan problem – drugi se pojavi; Neko NEGATIVNO utiče na raspoloženje Rakova
Ovog utorka, 17. juna, Vodolije su rešene da isteraju nešto do kraja, dok će Škorpijama biti teško da procene da li je osoba sa kojom danas doleze u kontakt iskrena ili ne!
17.6.2025. 6:30
DNEVNI HOROSKOP ZA PETAK 13. JUN: Bikovi misle na jednu posebnu osobu, Vage u komplikovanim obavezama, Ovnovima idealno vreme za FLERT
Iako petak 13. važi za baksuzan dan, mnogi horoskopski znaci će zapravo biti srećne ruke.
13.6.2025. 6:30
Nikome nije drago što se Vesna spasila eliminacije?
Ovo dvoje takmičara odlaze na balkon!
13.6.2025. 22:14
Za Lavove nemački ovčar, za Bikove baset... Koja RASA PSA odgovara vašem HOROSKOPSKOM ZNAKU?
Gledajući karakteristike svakog horoskopskog znaka, baš ovi psi im najviše odgovaraju po senzibilitetu.
13.6.2025. 18:00