Tikvica pomfrit :

  • 1 tikvica 
  • 50ml maslinovog ulja
  • 200g palente
  • So

Seći tikvicu na komade kao pomfrit. Pokriti komadiće sa uljem pa uvaljati u brašno od palente. Staviti u rernu na 220C, 30 minuta.

Mornay sos

  • Jedna kašiku putera
  • Jedna kašiku brašno 
  • 250ml mleko
  • 1 pakovanje gauda
  • 1 pakovanje emmentaler

U šerpicu istopiti puter pa dodati brašno i pržiti 60 sekundi. Dodajte mleko i mešajte da se sve spoji. Dodajte sir i mešajte dok se ne sve ne sjedini.

Hleb sa boranijom:

  • 3 jaja
  • 1 tegla brašna oko 300g
  • voda 
  • 200g boraniju 
  • maslinovo ulje
  • so

Očistiti i seći boraniju na male komade. Pržiti na puteru sa malo soli, dok ne omekša. 

Spojiti jaje brašno i vodu da se napravi smesa, gusta. Dodati boraniju. Pržiti u tiganju na malo maslinovog  ulja.

Burger meso:

  • 500 gr junećeg buta
  • 50 gr junećeg loja
  • So i biber po ukusu 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31