TRI SJAJNA načina pripreme ostriga po MASTERCHEF RECEPTIMA!
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Čak i ukoliko niste preveliki ljubitelj povrća, ova kombinacija verujemo da će vam se dopasti.
Foto: Prva TV Printscreen
13.10.2024.|7:11
Izvor: Prva/J.G.
Sastojci:
Šakšuka:
Flat bread (hlepčići):
Postupak:
Iseckati plavi patlidžan na kocke i posoliti. Sačekati 10ak minuta da se izvuče gorčina. Upržiti crni, beli luk te dodati plavi patlidžan. Dodati kurkumu i kumu. Zatim ubaciti paradajz i krčkati 20ak minuta. Prebaciti sadržaj tiganja u posudu koja može u rernu, te dodati jaja i koziji sir. Peći dok se belanca termički ne obrade, a žumanca ostanu rovita. Izvući iz rerne i posuti peršunom.
Za hleb pomešati brašno, so i šećer, zatim kvasac i vodu. Dok se testo ne formira. Premesiti, ostaviti da odstoji 20ak minuta. Zatim podeliti na manje komade i oklagijom formirati hlebiće. Pržiti hleb na tiganju.
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18