Jedan od zadataka koji je imao crveni tim MasterChef-a (Mila, Anja, Željana i Ninoslav) bio je da naprave jelo iz Indije, tzv. "butter chicken".

500 g pileće grudi iseći na kockice 2x2 cm

Marinada:

  • 1 limun sok
  • 1 kašika ulja
  • 6 kardamona
  • 1 kašika garam masala
  • ½ kašike mlevenog kumina
  • ½ kašike mlevenog korijandera zrna
  • ½ kašike aleve paprike
  • So

Sos:

  • 70 g puter
  • 3 čena belog luka
  • 20 g đumbir
  • 1 kašičica garam masala
  • ½ kašičie mlevenog kumina
  • ½ kašičie mlevenog korijandera zrna
  • ½ kašičie kurkume
  • 1 kašičica piskavice 
  • Tucana ljuta po ukusu
  • 1 kašičica  šećera
  • 60 g paradajz pire
  • 200 ml neutralna pavlaka
  • So

Priprema:

Pomešati meso sa marinadom i staviti u rernu na 220 stepeni na 12 minuta. Dok se piletina peče, na maslacu propržiti beli luk i đumbir na minut. Dodati garam masalu, kumin, korijander, kurkumu i pržiti na laganoj vatri 30 sekundi. Dodati piskavicu i tucanu papriku. Zatim šećer i paradajz pastu. Kuvati dalje 2 minuta uz stalno mešanje. Dodati 50ml vode i neutralnu pavlaku. Začiniti so i biber. Izvaditi piletinu iz rerne i sve ubaciti u sos zajedno sa svim sokovima od pečenja. Kuvati na veoma laganoj vatri dok piletina ne bude  baš mekana. Servirati uz basmati pirinač.

Povezane vesti

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20