
Desert koji je Nini Došen doneo POBEDU u "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Za ovo odlično jelo glavna caka je u začinima, a krajnji rezultat će vam se sigurno dopasti.
Foto: Prva TV Printscreen
11.10.2024.|22:38
Izvor: Prva/J.G.
Jedan od zadataka koji je imao crveni tim MasterChef-a (Mila, Anja, Željana i Ninoslav) bio je da naprave jelo iz Indije, tzv. "butter chicken".
500 g pileće grudi iseći na kockice 2x2 cm
Marinada:
Sos:
Priprema:
Pomešati meso sa marinadom i staviti u rernu na 220 stepeni na 12 minuta. Dok se piletina peče, na maslacu propržiti beli luk i đumbir na minut. Dodati garam masalu, kumin, korijander, kurkumu i pržiti na laganoj vatri 30 sekundi. Dodati piskavicu i tucanu papriku. Zatim šećer i paradajz pastu. Kuvati dalje 2 minuta uz stalno mešanje. Dodati 50ml vode i neutralnu pavlaku. Začiniti so i biber. Izvaditi piletinu iz rerne i sve ubaciti u sos zajedno sa svim sokovima od pečenja. Kuvati na veoma laganoj vatri dok piletina ne bude baš mekana. Servirati uz basmati pirinač.
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Predstavljamo vam desert po recepturi superfinalistkinje Teodore Spasojević.
28.6.2025. 21:58
Predstavljamo vam recept za glavno jelo koje je Teodora Spasojević poslužila sudijama u drugoj finalnoj epizodi "MasterChef Srbija".
27.6.2025. 22:00
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Predstavljamo vam desert po recepturi superfinalistkinje Teodore Spasojević.
28.6.2025. 21:58
Predstavljamo vam recept za glavno jelo koje je Teodora Spasojević poslužila sudijama u drugoj finalnoj epizodi "MasterChef Srbija".
27.6.2025. 22:00
Nina Došen je u prvoj finalnoj epizodi pred sudije "MasterChef Srbija" iznela predjelo koje je nazvala "Šuma blista", a koje ih je oborilo sa nogu, te je dobila čak tri desetke!
27.6.2025. 13:37
U 20. epizodi sedmoro takmičara je kuvalo zajedno sa sudijom Filipom Ćirićem, jelo po njegovom izboru. Reč je o grilovanim telećim brizlama sa lardom, jeguljom u terijaki marinadi, žuom od crnog luka sa baharat začinom i pireom od karfiola.
13.6.2025. 22:25
Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.
12.6.2025. 22:20