
Poslastica koja je NAMUČILA mnoge MasterChef takmičare - evo kako se pravi KROKEMBUŠ
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
Milica Božin, takmičarka "MasterChefa", za sudije Branka, Filipa i Nenada napravila je jelo kojem je dala jednostavan, ali neodoljiv naziv - "hleb sa belim lukom". U nastavku teksta pogledajte njen recept.
Foto: Prva
20.9.2024.|23:26
Izvor: Prva TV/S.M.
Sastojci:
- hleb
- brašno
- so
- šećer
- kvasac
- beli luk
- maslinovo ulje
- prašak za pecivo
- voda
Za namaz:
- som
- maslinovo ulje
- šećer
- puter
- limunov sok
- crni luk
- beli luk
- so
- biber
Za prilog:
- brokoli
- spanać
- ulje
- nar
- so
- biber
Priprema:
U jednu činiju staviti prašak za pecivo, brašno, so i promešati suve sastojke. Zatim dodati sitno seckani beli luk i maslinovo ulje.
U drugoj činiji u mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer i ostaviti da odstoji kako bi kvasac narastao. Kada kvasac naraste, spojiti ga sa ostalim sastojcima iz prve činije i zamesiti testo. Testo pokriti streč folijom i krpom i ostaviti da odstoji nekoliko minuta na sobnoj temperaturi kako bi naraslo. Za to vreme, na maslinovom ulju ispeći soma. Posoliti i ostaviti da se prohladi.
Skuvati brokoli u slanoj vodi i zatim ga nakon par minuta kuvanja prebaciti u hladnu vodu. Na maslinovom ulju prodinstati brokoli, bebi spanać i posoliti. Kada spanać postane mekan, prebaciti sve u jednu činiju, i kada se ohladi dodati začine i nar.
Kada je testo omekšalo i poraslo, posuti brašno po radnoj površini i zamesiti testo, zatim ga oblikovati u tanji hleb i staviti ga na tepsiju sa pek papirom, i premazati jajetom koje se ulupa sa malo soli. Ubaciti hleb u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni, i peći dok ne porumeni. Zatim ga izvaditi i sačekati da se prohladi. Kada se ohladi, iseći ga i premazati sa malo maslinovog ulja i vratiti u rernu da se zapeče kako bi postao hrskav. Izvaditi iz rerne.
U blender staviti otkoštenog soma, limunov sok, začine, crni luk i beli luk, i izblendirati do strukture paštete. Ako ima viška vode procediti.
Hleb mazati paštetom, posuti malo bibera i servirati.
Prijatno!
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
U trećoj epizodi treće sezone "MasterChef Srbija" pobedu je odneo plavi tim pod vođstvom Teodore Spasojević, koja je zajedno sa svojim kolegama za predjelo pravila babaganuš od patlidžana sa musom od parmezana.
17.4.2025. 22:24
U trećoj epizodi "MasterChefa Srbija" bilo je prilično napeto, jer su se plavi i crveni tim borili za mesto na balkonu! Ipak, plavi tim je bio za nijansu bolji, a prednost su dobili samo zahvaljujući odličnom dezertu!
17.4.2025. 22:24
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
Za kraj druge nedelje, odnosno u četvrtoj epizodi nove sezone "MasterChefa Srbija", kuvari u crnim keceljama su imali zadatak da pripremaju rižoto!
18.4.2025. 22:13
U trećoj epizodi treće sezone "MasterChef Srbija" pobedu je odneo plavi tim pod vođstvom Teodore Spasojević, koja je zajedno sa svojim kolegama za predjelo pravila babaganuš od patlidžana sa musom od parmezana.
17.4.2025. 22:24
U trećoj epizodi "MasterChefa Srbija" bilo je prilično napeto, jer su se plavi i crveni tim borili za mesto na balkonu! Ipak, plavi tim je bio za nijansu bolji, a prednost su dobili samo zahvaljujući odličnom dezertu!
17.4.2025. 22:24
Jedna nesvakidašnja kombinacija, potpuno je kupila sudije!
11.4.2025. 23:12
Nina Došen je svoj recept Lava kolač sa gelom od cvekle i ganazom, posvetila gostujućem sudiji i prošlogodišnjoj pobednici "MasterChef Srbija", Anji Đukić.
11.4.2025. 23:12