Sastojci:
- svinjski file
- biljno ulje
- so
- biber
- mango
- puter
- so
- biber
- šećer
- voda
- limunov sok
- limunova kora
- karfiol
- luk
- biber
- so
- puter
- voda gde se kuvao karfiol
- maslinovo ulje
- beli luk
- so
- biber
Postupak pripreme:
Mango krema:
Oljuštiti i iseckati 1 mango na kockice, zatim u šerpu za sos dodati puter i mango na kockice i dinstati 10-15 minuta. Kada mango omekša dodati malo vode i šećera i kuvati na umerenoj vatri još 15 minuta. Kada je mango potpuno skuvan, začiniti sa biberom i solju, dodati malo limunovog soka i izblendati štapnim mikserom.
Pire od karfiola:
U veći lonac staviti vodu, posoliti i staviti vodu da kuva. U međuvremenu iseckati karfiol i ubaciti da se kuva 30 minuta. U poseban tiganj iseckati šalot luk i dinstati na puteru oko 10 minuta na umerenoj vatri.
Skuvan karfiol dodati u blender, dodati šalot luk, puter po potrebi, biber i sve to 2-3 minuta blendati. Nakon toga postepeno dodavati vodu u kojoj se kuvao karfiol. Pire provući jednom kroz metalnu cetku radi kremastije strukture.
Grilovani patlidžan:
Patlidžan kratko marinirati u maslinovom ulju, belom luku, biberu i soli po ukusu. Na umerenoj vatri grilovati obostrano.
Svinjski file:
File iseći na jednake parčadi, pripremiti marinadu od maslinovog ulja, soli i bibera, a zatim marinirati oko 15 -20 minuta. Nakon toga na malo ulja ispržiti obostrano dok ne dobije zlatno-braon boju.
Servirati po želji.