Sastojci:

- svinjski file 

- biljno ulje

- so

- biber

- mango

- puter

- so

- biber

- šećer

- voda 

- limunov sok

- limunova kora

- karfiol

- luk

- biber

- so

- puter

- voda gde se kuvao karfiol

- maslinovo ulje

- beli luk

- so

- biber

Postupak pripreme:

Mango krema:
Oljuštiti i iseckati 1 mango na kockice, zatim u šerpu za sos dodati puter i mango na kockice i dinstati 10-15 minuta. Kada mango omekša dodati malo vode i šećera i kuvati na umerenoj vatri još 15 minuta. Kada je mango potpuno skuvan, začiniti sa biberom i solju, dodati malo limunovog soka i izblendati štapnim mikserom.

Pire od karfiola:

U veći lonac staviti vodu, posoliti i staviti vodu da kuva. U međuvremenu iseckati karfiol i ubaciti da se kuva 30 minuta. U poseban tiganj iseckati šalot luk i dinstati na puteru oko 10 minuta na umerenoj vatri.
Skuvan karfiol dodati u blender, dodati šalot luk, puter po potrebi, biber i sve to 2-3 minuta blendati. Nakon toga postepeno dodavati vodu u kojoj se kuvao karfiol. Pire provući jednom kroz metalnu cetku radi kremastije strukture.

Grilovani patlidžan:

Patlidžan kratko marinirati u maslinovom ulju, belom luku, biberu i soli po ukusu. Na umerenoj vatri grilovati obostrano.

Svinjski file:

File iseći na jednake parčadi, pripremiti marinadu od maslinovog ulja, soli i bibera, a zatim marinirati oko 15 -20 minuta. Nakon toga na malo ulja ispržiti obostrano dok ne dobije zlatno-braon boju.

Servirati po želji.

 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31