Sastojci:

Svinjski file 

Puter 

So 

Biber 

Ljuta paprika

Nar 

Mango 

Kruška 

Crni luk

Beli luk

Bejbi spanać

Karfiol

Brokoli 

Patlidžan 

Priprema: 

Svinjski file očistiti, raseći, istanjiti, pa začiniti solju i biberom.

Ljutu papriku oprati, iseći donji i gornji deo, očistiti od semena i napuniti narom, iseckanim kockicama manga i kruške. 

Napunjenu papriku staviti na sredinu filea i urolovati, nakon toga staviti u rernu da se peče.

Na otopljenom puteru sotirati sitno seckan crni i beli luk, kada se uprži dodati bejbi spanać i začiniti. Kada se malo prohladi izblendati. 

Karfiol i brokoli blanširati i zatim sotirati na puteru uz dodatak soli i bibera. 

Patlidžan iseći na "sjals" i grilovati na puteru uz dodatak začina. 

Pečen file iseći na 3 jednaka komada. 

Na tanjir složiti patlidžan, a preko njega staviti komad filea. Sa strane kašikom razvući spanać u obliku "krive suze".  Na patlidžan pored komada filea složiti i cvetiće brokolija i karfiola. 

Na samom kraju preko filea dodati kockice manga i nar. Složiti nar po tanjiru.

U videu u nastavku teksta možete pogledati kako izgleda Aleksina dekoracija, ali i kako je sudija Branko reagovao kada je probao ovo jelo.

Povezane vesti

Desert “Za Anjinu dušu”
Recepti

Desert “Za Anjinu dušu”

Nina Došen je svoj recept Lava kolač sa gelom od cvekle i ganazom, posvetila gostujućem sudiji i prošlogodišnjoj pobednici "MasterChef Srbija", Anji Đukić.

11.4.2025. 23:12