Finski mokkapalat na Vladimirov način
Prezentacija Vladimirovog kolača iz detinjstva sigurno nije impresionirala sudije, ali je ukus očigledno vrlo zadovoljio kriterijume.
14.11.2025. 22:17
Takmičar "MasterChef Srbija", Aleksa Janković, oduševio je sudije jelom kojem je dao naziv "tropsko prase", a mi vam predstavljamo njegov recept.
Foto: Prva
20.9.2024.|22:27
Izvor: prva.rs
Sastojci:
Svinjski file
Puter
So
Biber
Ljuta paprika
Nar
Mango
Kruška
Crni luk
Beli luk
Bejbi spanać
Karfiol
Brokoli
Patlidžan
Priprema:
Svinjski file očistiti, raseći, istanjiti, pa začiniti solju i biberom.
Ljutu papriku oprati, iseći donji i gornji deo, očistiti od semena i napuniti narom, iseckanim kockicama manga i kruške.
Napunjenu papriku staviti na sredinu filea i urolovati, nakon toga staviti u rernu da se peče.
Na otopljenom puteru sotirati sitno seckan crni i beli luk, kada se uprži dodati bejbi spanać i začiniti. Kada se malo prohladi izblendati.
Karfiol i brokoli blanširati i zatim sotirati na puteru uz dodatak soli i bibera.
Patlidžan iseći na "sjals" i grilovati na puteru uz dodatak začina.
Pečen file iseći na 3 jednaka komada.
Na tanjir složiti patlidžan, a preko njega staviti komad filea. Sa strane kašikom razvući spanać u obliku "krive suze". Na patlidžan pored komada filea složiti i cvetiće brokolija i karfiola.
Na samom kraju preko filea dodati kockice manga i nar. Složiti nar po tanjiru.
U videu u nastavku teksta možete pogledati kako izgleda Aleksina dekoracija, ali i kako je sudija Branko reagovao kada je probao ovo jelo.
Prezentacija Vladimirovog kolača iz detinjstva sigurno nije impresionirala sudije, ali je ukus očigledno vrlo zadovoljio kriterijume.
14.11.2025. 22:17
Takmičarka Jelena Milutinović uspešno je odgovorila na sudijski zadatak i pripremila rekonstruisanu i poboljšanu verziju svog prvog slatkog deserta koji je spremala u životu - Patišpanj u musu od bele čokolade, obložen nugatom.
14.11.2025. 22:17
Aleksandar Zobec pred sudije je izneo pačetinu sa pireom od celera i kruške, sosom od kruške i karamelizovanim lešnicima, a mi vam predstavljamo njegov recept.
13.11.2025. 22:25
Prezentacija Vladimirovog kolača iz detinjstva sigurno nije impresionirala sudije, ali je ukus očigledno vrlo zadovoljio kriterijume.
14.11.2025. 22:17
Takmičarka Jelena Milutinović uspešno je odgovorila na sudijski zadatak i pripremila rekonstruisanu i poboljšanu verziju svog prvog slatkog deserta koji je spremala u životu - Patišpanj u musu od bele čokolade, obložen nugatom.
14.11.2025. 22:17
Vladimir Đokanović pred sudije je izneo jelo koje je nazvao "Moje srce je tvoje", a u pitanju je čokoladni brauni biskvit sa kulijem od jagode.
13.11.2025. 22:25
Aleksandar Zobec pred sudije je izneo pačetinu sa pireom od celera i kruške, sosom od kruške i karamelizovanim lešnicima, a mi vam predstavljamo njegov recept.
13.11.2025. 22:25
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Evo kako da napravite riblju paštetu na heljdinom hlebu, rižoto sa dimljenom pastrmkom, riblju čorbu, krekere i sos.
30.10.2025. 22:18